Tennis

Tauson takker nej til OL-billet

Clara Tauson er blevet tilbudt en plads ved OL efter flere afbud. Men tennistalentet er nødsaget til at takke nej på grund af en rygskade.

OL er noget, som de fleste atleter drømmer om.

Men for Clara Tauson forbliver det foreløbigt ved en drøm, selvom hun er blevet tilbudt en plads ved det forestående OL i Tokyo.

Hun har været nødt til at takke nej.

- Det er ikke nogen nem beslutning at sige nej til en plads ved OL. Men under de her betingelser er det den eneste rigtige beslutning. Jeg er heldigvis ung og håber derfor, at jeg kan få mulighed for at spille med ved OL allerede om tre år i Paris, siger hun.

Clara Tauson var oprindeligt ikke kvalificeret, da hun ikke lå højt nok på verdensranglisten, på det tidspunkt hvor OL-billetterne blev uddelt til de bedste tennisspillere.

Efter flere afbud er det danske tennistalent, der i øjeblikket ligger nummer 96 på verdensranglisten, dog blevet tilbudt en af de eftertragtede pladser ved OL.

Desværre for 18-årige Clara Tauson er hun ramt af en rygskade, der gør, at hun ikke kan stille op.

Sportschef i Dansk Tennis Forbund Jesper Anker Andersen har været med inde over beslutningen. Han ærgrer sig også, men han er overbevist om, at det er den rigtige beslutning.

- OL er noget særligt, da det kun afholdes hvert fjerde år, så det er naturligvis ærgerligt at måtte sige nej tak til en plads. Men vi tager ikke til OL bare for at være med. Vi tager til OL for at præstere, og det er ikke muligt med den skade, som plager Clara, siger Jens Anker Andersen, der er sportschef i Dansk Tennis Forbund.

Tauson er slidt

Clara Tauson har på det seneste været igennem en hård periode, hvor hun har spillet adskillige turneringer rundt om i verden.

Ved det netop afsluttede Wimbledon, hvor det det kun blev til en enkelt kamp for Tauson, fortalte hun til TV 2 SPORT, at hun ikke har været hjemme i mere end syv måneder.

- Jeg har ikke været hjemme i lang tid. På et tidspunkt skal jeg lige hjem og vende og have en pause. Jeg har ikke været hjemme siden jul. Det har været hårdt, og det er hårdt – lige meget om man kan komme hjem eller ej. Jeg har ikke haft mulighed for at komme hjem på grund af karantæne blandt andet, sagde Clara Tauson.

64 spillere stiller til start i damesingle ved tennisturneringen under OL, som starter 24. juli i Tokyo.