OL Tokyo 2020

Russer rasende over OL-forhold - nu reagerer arrangører

Daniil Medvedev kæmpede sig videre til kvartfinalen i tennisturneringen ved OL, men det var ikke uden besvær i den japanske varme.

Det var ikke kun den italienske modstander Fabio Fognini, der var ved at få skovlen under den russiske tennisstjerne Daniil Medvedev, der onsdag kæmpede for en plads i OL-kvartfinalen.

Tokyos høje temperatur og fugtighed var nærmest en mere faretruende fjende og gjorde opgaven svær for verdens nummer to. I tredje sæt blev varmen så modbydelig for ham, at han stillede dommer Carlos Ramos et noget utraditionelt spørgsmål under et spilstop.

- Jeg kan afslutte kampen, men jeg kan dø. Tager I ansvaret, hvis jeg dør? Lød det fra Medvedev ifølge flere internationale medier. Heriblandt CNN og Tennis.com.

Senere onsdag kom det frem, at Det Internationale Tennisforbund (ITF) nu har besluttet at tage affære ved at rykke kamptidspunkterne ved OL med fire timer. Det oplyser ITF på Twitter.

- For spillernes helbreds og velværes skyld og efter omfattende drøftelser ændrer ITF spilleplanen på grund af den stigende varme og luftfugtighed, som man i øjeblikket oplever i Tokyo, lyder det.

De første kampe ved OL er begyndt klokken 11:00 lokal tid, men de bliver fra torsdag rykket til klokken 15:00. Dermed kan den værste varme undgås.

Over 30 grader

Graderne oversteg flere gange de 30 grader på banen i den japanske hovedstad onsdag. Derudover må man formode, at den meget høje fugtighed også har haft noget at sige. Under det omtalte spilstop måtte Medvedev i hvert fald lægge sig ned for at køle af, mens han blev tilset og fik behandling af banepersonalet.

En pause, der viste sig at være god for Medvedev, som endte med at vinde kampen 6-2, 3-6 og 6-2 over Fabio Fognini. Efter kampen kommenterede russeren også på varmen.

- Allerede fra første sæt havde jeg det ikke godt, og min vejrtrækning var ikke god. Det var derfor, jeg kaldte på fysioterapeuten, sagde han ifølge CNN.

Forlod banen i kørestol

Medvedev var ikke den eneste spiller, der havde problemer med varmen. På kvindesiden havde spanske Paula Badosa det også svært. Hun måtte sågar forlade banen i en kørestol, efter hun fik et hedeslag og senere udgik af kampen mod tjekkiske Marketa Vondrousova.

Spanieren havde tabt det første sæt med 6-3, hvorefter hun insisterede på en medical timeout.

- Jeg fik et hedeslag, som I alle så. Og jeg følte mig ikke klar nok til at fortsætte kampen, fortalte hun på et pressemøde efter opgøret.

Verdens nummer et Novak Djokovic har også forholdt sig kritisk til spilletidspunkterne, som altså indtil nu har været placeret på tidspunkter, hvor varmen er slem.