OL Tokyo 2020

Djokovic trækker sig fra medaljekamp efter stor OL-nedtur

Den serbiske verdensetter i tennis, Novak Djokovic, har efter sit nederlag i single trukket sig fra bronzekampen i mixed double senere på lørdagen.

Det er nok de færreste, der vil være uenige i, at en tennisketsjers vante plads er i hånden på en tennisspiller. Men midt i Novak Djokovics OL-bronzekamp var der pludselig langt mellem ketsjer og ejermand.

Djokovic stod nede på banen, mens ketsjeren lå på tribunen. Langt oppe på tribunen.

Der endte den efter flere dueller, som ikke gik serberens vej, hvorfor frustrationerne blev så store, at han kylede ketsjeren ud af banen og op på lægterne. Heldigvis for både Djokovic og de få tilskuere, der overværede kampen, landede ketsjeren dog på et fuldstændig tomt tribuneafsnit.

Efterfølgende hamrede Djokovic sin ketsjer ned i jorden.

Den serbiske verdensetter endte med at tabe bronze-kampen mod spanske Pablo Carreno-Busta med 1-2 i sæt, og han missede derfor den sidste mulighed for en OL-medalje i single.

Men faktisk havde Djokovic endnu en mulighed for at tilkæmpe sig en medalje. Senere på lørdagen skulle han nemlig have spillet bronzekamp i mixed double sammen med sin makker Nina Stojanovic, men kort tid efter nederlaget i single meddelte Det Internationale Tennisforbund, at det serbiske par havde trukket sig fra turneringen.

Ifølge forbundet skyldes det, at Novak Djokovic har pådraget sig en skulderskade.

Nedtur på nedtur

Men selvom det er en skade, der holder ham ude af mixed doublen, var det tydeligt, at Djokovic langt fra var tilfreds med sit spillemæssige niveau i bronzekampen i single.

Men ser man ud over lørdagens kamp, har de serbiske frustrationer formentlig rødder i mere end blot et par dårlige dueller i kampen om bronzemedaljen.

Novak Djokovic har nemlig haft et noget nært forfærdeligt døgn rent sportsligt.

Det hårde døgn startede ellers flot, da han lagde sikkert fra land i semifinalen mod tyske Alexander Zverev. Djokovic vandt første sæt usvigeligt sikkert 6-1, men så begyndte nedturen. Tyskeren tog andet sæt med cifrene 6-3, og i tredje sæt vendte Zverev alt på hovedet og sendte Djokovic ud med en sætsejr på 6-1.

Nedturen stoppede dog ikke her for Djokovic, der blot få timer senere led et 2-0-nederlag i mixed double-semifinalen mod russiske Elena Vesnina og Aslan Karatsev.

Eftersom Djokovic og makkeren Stojanovic trak sig fra bronzekampen, sikrede Asleigh Barty og John Peers fra Australien sig bronze i mixed double uden kamp.