OL Tokyo 2020

Nadal langer ud efter '"mærkelig" Djokovic-opførsel

Novak Djokovic var rasende og smadrede en ketsjer efter sit OL-exit. Det giver Rafael Nadal ikke meget for.

Novak Djokovic kom til OL som den helt store favorit, men den sejrsvante serber måtte forlade Japan uden så meget som en eneste medalje.

I stedet efterlod verdens bedste tennisspiller et ærgerligt sidste indtryk, da han i bronzekampen i single mod spanske Pablo Carreño Busta ved flere lejligheder viste sit store temperament.

Den serbiske tennisketsjer blev i hvert fald udsat for lidt af hvert. Et par gange blev den kastet ud på de tomme tilskuerpladser, mens Wimbledon-mesteren også smadrede en enkelt ketsjer fuldstændig, da han tæskede løs på en af netstolperne.

En opførsel, der efterfølgende har været genstand for en hel del debat i tennisverden, og som Djokovics rival Rafael Nadal nu tager afstand fra.

- Det er mærkeligt, at en så succesfuld spiller som ham reagerer på den måde, siger Rafael Nadal til spanske Mundo Deportivo.

- Jeg synes, det er vigtigt at undgå sådanne situationer. Djokovic er et forbillede for mange børn, han er nummer et i verden og en af de bedste i historien.

- Heldigvis skete der ikke noget med nogen, fordi der ikke var tilskuere på stadion, siger Nadal.

Jeg har det forfærdeligt. På alle måder

Novak Djokovic

- Billederne var ikke gode, siger Nadal

Efter bronzekampen, hvor Djokovics temperament udfoldede sig i fuld flor, valgte den serbiske stjerne at trække sig fra mixed double-turneringen med makker Nina Stojanovic, hvor parret ellers var nået frem til dysten om bronzemedaljer.

Novak Djokovic lagde da heller ikke selv skjul på, at det var et tungt mentalt slag, da drømmen om guld i singleturneringen blev slukket af den senere vinder, tyske Alexander Zverev.

- Jeg har det forfærdeligt. På alle måder, sagde Djokoivc selv efter nederlaget til tyskeren i semifinalen.

Det var da også tydeligt for enhver, da han dagen efter trådte ind på banen til kampen om tredjepladsen mod Rafael Nadals landsmand Pablo Carreño Busta.

Og skal tennissporten i fremtiden blive fri for voldsomme udbrud og opførsel som den fra den serbiske verdensetter, kræver det ifølge Rafael Nadal ganske enkelt "hårdere straffe og større bøder."

- Billederne er ikke gode. Men det er jo det, der sker nogle gange.

Med et OL uden guldmedalje missede Novak Djokovic muligheden for en såkaldt 'Golden Slam' - at vinde alle fire Grand Slam-titler og OL i samme sæson.

Serberen kan dog stadig skrive sig ind i historien, hvis han senere i år formår at vinde US Open. I så fald vil han være den første herrerspiller i 52 år til at vinde alle fire Grand Slam-titler samme år. Det har kun Rod Laver hos herrerne, der har formået at præstere det tidligere.