Tennis

Stjerne i tårer på sit første pressemøde efter boykot

Den japanske tennisstjerne Naomi Osaka, der er nummer to på verdensranglisten, brød ud i tårer på et pressemøde forud for Cincinnati Masters.

Se Cincinnati Masters på TV 2 PLAY

Naomi Osaka har ikke deltaget i en eneste pressekonference siden French Open i maj. Ikke før nu. For i forbindelse med turneringen Cincinnati Masters valgte tennisstjernen igen at stille sig til rådighed for pressen, og det var en følelsesladet oplevelse.

Indledningsvis gik det fint for superstjernen, der virkede fattet og i kontrol, men der var ét spørgsmål, der fik følelserne frem i hende.

Nemlig et spørgsmål om dilemmaet ved at boykotte pressen i forhold til forpligtelser over for interessenter - for eksempel sponsorer.

Lederen af pressemødet tilbød hende at gå videre til næste spørgsmål, men hun ville gerne svare. Efterfølgende blev hun dog overmandet af følelser, og pressekonferencen måtte kort afbrydes.

Efter en kort pause genoptog Osaka pressemødet og fuldførte det.

Stolt af hvad hun gjorde

I dagene op til Grand Slam-turneringen French Open tilbage i maj blev hele sportsverdens øjne rettet mod Naomi Osaka. Det handlede ikke om spillet på tennisbanen, men alt det udenom.

Naomi Osaka havde valgt ikke at deltage i et pressemøde forud for turneringen, da hun ikke brød sig om opmærksomheden og medierne.

Hun ville beskytte sit mentale helbred. Det resulterede i stor opmærksomhed om den unge japaner og en bøde på 15.000 dollars.

Efterfølgende valgte en grædefærdig Naomi Osaka at trække sig fra turneringen for at komme væk fra rampelyset og opmærksomheden.

Selvom det har ført en masse opmærksomhed med sig, er Naomi Osaka stolt af, hvad hun gjorde i forbindelse med French Open. Det fortæller hun ifølge BBC.

- Det var noget, der blev nødt til at blive gjort.

- Den største øjenåbner for mig var til OL, hvor andre atleter kom over og fortalte mig, at de var rigtig glade for, hvad jeg gjorde.

Støtter amerikansk superstjerne

Naomi Osaka fortæller også, at hun er stor tilhænger af den amerikanske superstjerne og gymnast Simone Biles. Under stor opmærksomhed trak Simone Biles sig fra en række OL-discipliner ved OL i Tokyo for at passe på sit mentale helbred.

- Jeg har sendt hende (Biles, red.) en besked, men jeg vil også gerne give hende plads, for jeg ved, hvor overvældende det kan føles.

23-årige Naomi Osaka har allerede vundet fire Grand Slam-turneringer i sin karriere.