Tennis

Tauson i topform i USA

Clara Tauson ser ud til at hoppe op på en plads som nummer 87 på ranglisten, hvilket vil være danskerens bedste placering hidtil.

Clara Tauson er tilbage i topform igen efter Wimbledon-nederlag og en god ferie stort ser uden tennisbolde i Danmark.

Den 18-årige dansker vandt fredag aften sin tredje sejr ved WTA 125 K-turneringen i Chicago og spiller lørdag semifinale.

- Kampene har været meget tætte, så det har været ekstra fedt at lukke dem til min fordel, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

- Jeg er taknemmelig over at have spillet kampe flere dage i træk mod gode modstandere.

TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer har også nydt, hvad hun har set.

- Det har været rigtig rart at se Clara Tauson i godt spillehumør igen efter hendes ferie.

- Hun har spillet gode kampe og vist stærke server og fight i sine sejre i turneringen, hvor Tauson har vundet to kampe i tre sæt , siger Tine Scheuer efter kvartfinalesejren fredag aften, hvor den danske tennisspiller slog Storm Sanders fra Australien i to sæt 7-5, 6-3.

Semifinalepladsen i Chicago giver Tauson så mange point på verdensranglisten, at hun kommer omkring en plads som nummer 87.

Det vil være den bedste placering for den unge dansker, som har været nummer 90 på ranglisten hos WTA.

Ser godt ud inden US Open

Vinder Tauson turneringen, vil hun have over 1000 point på ranglisten og være i top-80 på den nye rangliste fra WTA på mandag.

- Det er selvfølgelig godt med fremgang på ranglisten. Men jeg synes, det er vigtigere, at Tauson er tilbage i stærk kampform, og at hun virker godt spillende på amerikansk hardcourt inden sit første US Open om knap 10 dage, fortæller Tine Scheuer til TV 2 SPORT.

Clara Tauson spiller semifinale lørdag aften i Chicago mod Ann Li fra USA.

Amerikaneren er nummer 63 på ranglisten og slog sidste år Tauson i en turnering i Tyler i USA.

- Hun er en god og superbevægelig spiller, og jeg har revanche til gode. Jeg håber på endnu en god og tæt kamp, siger Clara Tauson.