Tennis

Tauson vinder turnering i USA

Danske Clara Tauson besejrede britiske Emma Raducanu, der viste sig frem på den internationale scene tidligere på året ved Wimbledon.

Clara Tauson er et trofæ rigere.

Sent søndag aften var det danske tennistalent nemlig bedst, da hun besejrede den 18-årige Wimbledon-åbenbaring Emma Raducanu ved WTA 125 K-turneringen i Chicago. Sejren er Tausons andet singletrofæ på WTA-touren i karrieren, efter hun tidligere på året vandt WTA 250-turneringen i Lyon.

Hardcourt-turneringen i Chicago har en præmiesum på 115.000 dollars (godt 750.000 danske kroner). Tauson snupper 8500 dollars for sejren, hvilket svarer til godt 55.000 danske kroner. Turneringen fungerer som en opvarmningsturnering til US Open.

Raducanu 1 - 2 Tauson

  • 1. sæt: 1-6
  • 2. sæt: 6-2
  • 3. sæt: 4-6

Tauson og Raducanu havde hver deres sæt, som blev vundet ganske suverænt.

Derfor skulle det hele afgøres i tredje sæt, hvor det bølgede frem og tilbage. Tauson startede det afgørende sæt skidt og var nede med 0-2, men alligevel fik den danske komet vendt kampen til egen fordel.

- Spillet var ikke det bedste i dag, men jeg er glad for, at jeg evnede at holde mig inde i kampen og give mig selv muligheden for at være med, da det skulle afgøres. I den fase fik jeg også sammensat nogle gode point, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

Tauson præsterede et servees og syv dobbeltfejl i løbet af finalen.

Med sejren rykker Clara Tauson op som nummer 76 på WTA's verdensrangliste, som opdateres mandag. Det er danskerens højeste placering til dato.

Fra 17. maj og en uge frem var hun nummer 90 i verden. Før turneringen i Chicago lå Tauson nummer 101 i verden.