Tennis

Internettet i svime over Holger Runes IKEA-pose

Holger Rune er blevet hyldet vidt og bredt på de sociale medier, efter at han ankom til sin US Open-kamp mod Novak Djokovic med en IKEA-pose.

Den er stor, den er stærk, og den er superpraktisk. Den har hjulpet os, når vi skulle flytte. Den har været med på udflugter, og den har generelt bare været der, når vi har haft brug for den.

Vi kender den alle sammen. Den store, blå IKEA-pose.

Den danske tennisspiller Holger Rune kender den også. Men han har bare lige taget den skridtet videre.

Natten til onsdag dansk tid skulle han nemlig hverken på udflugt eller var midt i en flytning. Han var i stedet på vej på banen ved US Open, hvor han skulle møde verdensetteren Novak Djokovic. Og her troppede danskeren helt afslappet op med en IKEA-pose over skulderen.

En entré, der efterfølgende gik viralt på de sociale medier, hvor flere prominente navne har kommenteret på den unge danskers taskevalg.

Det gælder blandt andre den tidligere tennis-verdensetter Kim Clijsters.

- Rune rocker IKEA-posen på center court, skriver hun.

Danskerens afslappede ankomst til US Opens mest prominente bane betød også, at han efter kampen, som han tabte 3-1 i sæt, måtte forklare, hvorfor han valgte at bruge en IKEA-pose og ikke en mere "smart" sportstaske. Og her var svaret ret enkelt:

- Jeg synes, at det er en dejlig taske. Jeg kan have alle mine drikkevarer deri, og jeg kan have mine bananer. Den passer mig bare godt, når jeg går på banen, forklarer Holger Rune ifølge LA Times.

Udover Clijsters har blandt andre golfskribenten Mick Rouse også bemærket Runes taske.

- Holger Rune, der går på banen med en IKEA-shoppingtaske, er det mest New York-agtige, der nogensinde er set ved US Open, skriver han blandt andet.

Også tennisskribenten på New York Times Ben Rothenberg har delt et opslag om Rune med sine 94.000 følgere på Twitter.

- Ikonisk nordisk opførsel, skriver han til et opslag fra en Twitter-bruger, der skriver, at Rune fortjener sejren på grund af sit taskevalg.

Djokovic slog Holger Rune 6-1, 6-7, 6-2, 6-1 i første runde af US Open i New York. Danskeren havde i store dele af kampen problemer med krampe.