Tennis

Legende kritiserer Tausons attitude i US Open-exit

Clara Tauson får en hård medfart af Mats Wilander. TV 2 SPORTs tennisredaktør er ikke enig i kritikken.

- Jeg var ikke vild med hendes attitude. Den kunne have været meget bedre.

Kritikken fra den syvdobbelte Grand Slam-vinder Mats Wilander er ikke til at tage fejl af. Og den er rettet mod Clara Tauson.

I sit anden runde-nederlag til Ashleigh Barty ved US Open torsdag aften gav danskeren tydeligt udtryk for sine frustrationer flere gange.

Både i første og andet sæt smed 18-årige Tauson med ketcheren. Og det faldt ikke i god jord hos legenden, der arbejder som ekspert på Eurosport.

- Tauson er nødt til at arbejde lidt med sit kropssprog. Hendes attitude er god, men det udvendige kropssprog skal forbedres.

- Hun kunne have knyttet hånden eller råbt ”come on” højt, så Barty kunne høre det. Jeg forstår ikke, når spillere siger det lavt – og måske på deres eget sprog. Brug det engelske sprog – og råb det så højt, at Barty kan høre det, siger svenskeren.

Ikke enig

TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen er ikke helt enig i Mats Wilanders udlægning.

- Da hun er nede med 0-5 (i første sæt red.), kigger hun lidt på sin boks og publikum og griner. Det virkede, som om det hjalp hende med at få en bedre spilrytme.

- Han har ikke helt ret, synes jeg. Måske kunne hun godt råbe et par gange, men det bør ikke hjælpe hende i et opgør mod Barty.

Et opmuntrende andet sæt

Første sæt tabte Clara Tauson med hele 6-1.

I andet ditto var den unge dansker noget bedre med. Her fik Tauson skrabet fem partier sammen, men hun måtte alligevel erkende, at verdensetteren Barty var for stærk.

Ikke desto mindre giver sæt nummer to forhåbninger hos TV 2 SPORTs tennisredaktør.

- Det var opmuntrende med andet sæt efter et nervøst første af slagsen. Hun løftede sit niveau mentalt og spillemæssigt og gav Barty kamp til stregen.

- Hun fik vist, hun kan spille på højt niveau og være med mod den klart bedste i verden lige nu. Og hun er kun 18 år, siger Henrik Jensen.