Tennis

Holger Rune fravælger landsholdet

I jagten på verdensranglistens top-100 har 18-årige Holger Rune meldt afbud til Danmarks Davis Cup-kamp mod Thailand.

Han har store ambitioner om en dag at blive verdens bedste, men på den korte bane hedder milepælen top-100.

Holger Rune er aktuelt nummer 145 i verden, efter han for nylig kvalificerede sig til en Grand Slam for første gang i karrieren.

Jagten på ranglistepoint harmonerer dårligt med Davis Cup-kampe for Danmark, så i denne omgang har den 18-årige komet valgt landsholdet fra.

- Jeg har truffet en svær beslutning, ladet min plads stå åben til en anden og i stedet spille på ATP Touren, skriver Holger Rune på Instagram.

- Siden jeg var barn, er jeg altid og med stolthed stillet op for mit land, viftet med flaget i enhver kategori og aldrig misset en begivenhed. Jeg lover, at jeg vender tilbage for Danmark meget snart.

Spillere uden for top-100 er ikke direkte kvalificerede til Grand Slam-turneringerne, og i første runde af US Open løb Rune ind i verdens nummer et, Novak Djokovic fra Serbien.

Selvom han vandt et sæt, blev det til et klart nederlag. Nu vil han bruge resten af sæsonen, som løber til og med november, til at bryde ind i top-100.

- Bare for at slå det fast er det ikke et spørgsmål om ego. Smagen af Grand Slam-tennis ved US Open gav mig lyst til allerede at prøve det igen til næste års Australian Open (januar 2022, red.), skriver Holger Rune.

- Derfor er det essentielt at være i top-100 for at få direkte adgang. Jeg vil selvsagt helst undgå kvalifikation - og at spille mod Novak Djokovic i første runde.

Danmark er nummer 60 på Davis Cup-ranglisten og møder Thailand i en kamp, der kan bringe danskerne et lille skridt nærmere det fineste selskab, når de 16 bedste nationer kæmper om Davis Cup-titlen.

Kampen spilles den 17. og 18. september i Kolding.

Holger Rune rejste direkte fra US Open i New York til Østrig, hvor han tirsdag tabte i første runde til polske Kamil Majchrzak, der er nummer 114 i verden.