Tennis

Kommune skal finde en løsning på sent Holger Rune-afbud

Kolding Kommune håber fortsat på at kunne tiltrække tilskuere til begivenheden trods afbuddet.

Selvom Holger Runes ansigt længe har prydet Kolding Kommunes reklamesøjler i bybilledet og på deres sociale medier, kommer han ikke til byen i næste weekend.

Kommunen havde ellers glædet sig til at se den danske tennisspiller, når landsholdet spiller mod Thailand i Davis Cup. Onsdag tikkede nyheden om Holger Runes afbud ind, og det ærgrer naturligvis kommunen, der nu må ændre strategi for at få solgt billetter.

- Der er ingen tvivl om, at Holger Rune har været et trækplaster. Vi har ikke nået at forholde os til, hvad vi gør i den sidste uge op til, så det skal vi have kigget på, siger Peter Ginnerskov, der er fritidskonsulent i Kolding Kommune, til TV 2 SPORT.

Kommunen har længe forberedt sig på landskampsweekenden, og han mener, at afbuddet kommer sent.

- Spillerne ankommer til Kolding i starten af næste uge, så det er selvfølgelig sent i forhold til processen. Men det er lidt ude af vores hænder. Vi får i hvert fald lavet et fedt setup, så vi håber stadig på, at der kommer rigtig mange tilskuere.

Forbund havde en aftale med Holger Rune

Holger Runes afbud ærgrer også Dansk Tennis Forbund, hvis kaptajn, Frederik Løchte Nielsen, havde udtaget den 18-årige komet.

- Vi er selvfølgelig rigtig, rigtig ærgerlige. Vi havde en aftale med Holger, om at han skulle spille, og vi havde en forventning om, at han var med i Kolding i næste uge. Men det er han ikke, og det er vi ærgerlige over.

- Vi er ærgerlige på egne vegne, men også på hele tennisdanmark og publikums vegne. Vi ville selvfølgelig rigtig gerne have præsenteret Holger Rune for dem på hjemmebane i Kolding, siger Emil Bødker, direktør i Dansk Tennis Forbund, til TV 2 SPORT.

Er I overraskede over det sene afbud?

- Vi er ærgerlige over hans afbud, og vi ville have været ærgerlige, uanfægtet om det havde været i god eller dårlig tid.

Har ikke lukket landsholdsdøren

Holger Rune meddelte onsdag, at det var en svær beslutning at melde fra. Han kom dog frem til, at jagten på ranglistepoint ikke harmonerer med Davis Cup-kampe denne gang. Den begrundelse respekterer Dansk Tennis Forbund.

Hvad tænker du om, at han prioriterer ranglistepoint over landsholdet?

- Jamen vi havde forventet, at han skulle spille Davis Cup. Vi synes, at Davis Cup er rigtig vigtigt, og vi er rigtig ærgerlige over, at Holger ikke er med. Vi er rigtig ærgerlige i forhold til Kolding Kommune og andre samarbejdspartnere, at han ikke spiller. Det havde de også glædet sig til, og det er jeg helt sikkert på, at de, der har købt billet, også havde glædet sig til.

Hvor står Holger Rune og forbundet efter afbuddet?

- Vi har nævnt, at vi er ærgerlige. Men det er ikke noget, der har indvirkning på, om han er velkommen på holdet næste gang, siger Emil Bødker.

Holger Rune-deltagelse vækkede kommunens interesse

Holger Rune er nummer 145 i verden, og uden det store talents ankomst til Kolding 17. og 18. september frygter kommunen, at det går ud over billetsalget.

- En af de grunde til, at vi syntes, det var interessant, var, at Holger Rune er et af de største sportsnavne herhjemme lige nu.

- Det vil på en eller anden måde nok påvirke billetsalget for folk, der ikke er udprægede tennisfans. Et trækplaster som Holger Rune ville kunne hive flere tilskuere i hallen. Men vi kommer til at skulle justere og se, om vi stadig kan få trukket rigtig mange til, siger Kolding Kommunes fritidskonsulent.

Det danske landshold har udtaget Johannes Ingildsen som erstatning for Holger Rune, og Dansk Tennis Forbund ser frem til at vise landsholdet frem i Kolding.

Dansk Tennis Forbund oplyser til TV 2 SPORT, at man ikke kan få refunderet billetter, da man har købt billetter til at se landsholdet.