Tennis

Finalist glæder sig over spydig bemærkning

Lørdag aften skal 19-årige Leylah Fernandez spille finale i US Open.  Dermed lukker hun formentlig munden på sin tidligere lærer.

I næsten et årti har en nedladende bemærkning siddet i US Open-finalisten Leylah Fernandez.

Som bolden i en tenniskamp er ordene væltet frem og tilbage i hovedet på hende, mens hun har stået med ketsjeren i hånden og kæmpet indædt for at svare afsenderen igen – sin tidligere lærer.

- Hun sagde: ”Stop med at spille tennis. Du vil ikke blive til noget, så fokuser på skolen.” Og det er jeg glad for, hun sagde. For hver eneste dag har jeg tænkt på den sætning og sagt til mig selv, at jeg skulle blive ved og ved med at presse mig selv fremad. At jeg skulle vise hende, at jeg ville opnå det, jeg drømte om, siger Fernandez ifølge The Guardian.

Lærerindens ord faldt ifølge det engelske medie, da Leylah Fernandez var 10 eller 11 år gammel. I dag er hun 19, og lørdag spiller hun sin første Grand Slam-finale. Og med titelkampen mod 18-årige Emma Raducanu svarer Fernandez ikke kun sin tidligere lærer igen. Hun viser også, at trænerne i hendes barndomsklub tog fejl nogle år tidligere.

- Leylah Fernandez fik at vide som ni- eller tiårig, at hun var for lille, og derfor blev hun smidt af eliteholdet. Men nu har hun kæmpet sig frem til finalen, og Raducanu var der næsten ingen, der kendte for fire måneder siden. Det er næsten umuligt at forklare, hvordan det er sket, men det er fantastisk, at sport kan give os sådan nogle øjeblikke, siger TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

- De unge spillere er på vej frem, og de viser, at hvis du har troen på succes og det rigtige team omkring dig, så kan du altså godt slå dig frem til en stor finale. Med det modige, inspirerende og offensive spil, de har vist, så tror jeg også, de er at finde i toppen i mange sæsoner. Og så kan vi tage de danske briller på:

- Hvor er det ærgerligt, Clara Tauson, der er samme årgang som de to her, røg ind i verdensetteren tidligt i turneringen. Uden at lægge pres på Tauson, så kunne hun også have stået i finalen. Hun har tidligere slået både Fernandez og Raducanu, siger Henrik Jensen.

Lørdagens US Open-finale mellem Fernandez og Raducanu – aktuelt nummer 73 og 150 i verden – spilles klokken 22 dansk tid.