Tennis

Dronning Elizabeth hylder sensationel vinder

Både dronning Elizabeth og premierminister Boris Johnson sender lykønskninger til Emma Raducanu efter triumf.

Det britiske kongehus hylder i en udtalelse den 18-årige tennisspiller Emma Raducanu for hendes sejr i lørdagens finale i US Open.

- Det er en bemærkelsesværdig præstation i så ung en alder og et vidnesbyrd om dit hårde arbejde og indstilling, skriver dronning Elizabeth i en besked til Raducanu.

- Jeg er ikke i tvivl om, at din enestående præstation - og den af din modstander Leylah Fernandez - vil inspirere den næste generation af tennisspillere. Jeg sender mine varmeste hilsener til dig og dine mange tilhængere.

Raducanu er i løbet af kort tid blevet en af de mest omtalte sportspersoner. I juli overraskede hun alle ved at nå langt i Wimbledon, og det fulgte hun op på ved at gå hele vejen i US Open.

Hun kom kun ind i hovedturneringen i New York City gennem en kvalifikationsturnering, men tabte siden ikke så meget som et eneste sæt i de syv kampe, der kulminerede med en finalesejr på 6-4, 6-3 over den 19-årige canadier Leylah Fernandez.

Den useedede Raducanus sensationelle triumf er også bemærket af den britiske premierminister, Boris Johnson.

- Hvilken sensationel kamp! Kæmpe lykønskninger til Emma Raducanu, skriver Johnson og tilføjer:

- Vi er alle enormt stolte af dig.

Flere af sportens største koryfæer har også været ved tasterne efter sejren.

- En stjerne er født, skriver Martina Navratilova, der vandt 18 grand slam-tilter i single, mens Rod Laver med 11 grand slam-titler bag sig mener, at der venter flere dueller mellem de to unge finalister.

- Jeg er ikke i tvivl om, at der venter mange flere grand slam-titler til jer begge. Endnu et historisk øjeblik ved US Open. Tillykke, skriver den 83-årige australier.

Emma Raducanu, der før US Open lå nummer 150 på verdensranglisten, var den første britiske kvinde til at nå frem til en grand slam-finale i over 40 år, og hun er den første kvalifikationsspiller, siden sportens åbne æra blev indledt i 1968, der vinder en af de fire store turneringer.