Tennis

US Open-sensation kan få stor betydning for Tauson

Den 18-årige dansker er den spiller, der senest har formået at besejre det nye britiske stjerneskud Emma Raducanu.

Emma Raducanu er kommet på alle tennisinteresseredes læber, efter den blot 18-årige brite lørdag aften vandt damesinglefinalen ved US Open.

Sejren var intet mindre end en sensation, da Emma Raducanu aktuelt ligger nummer 150 i verden og skulle igennem kvalifikationen blot for at spille sig ind i hovedturneringen ved årets sidste Grand Slam.

Der er stadig en del vej, men Clara Tauson er rigtig godt med

Tine Scheuer-Larsen, tennisekspert TV 2 SPORT

Den højest overraskende sejr til teenageren over den 19-årige canadier Leylah Fernandez bør give den danske tennisspiller Clara Tauson blod på tanden.

- Når de kan gøre det, så skal Clara Tauson tænke, at det kan jeg også, siger Tine Scheuer-Larsen, der er tennisekspert på TV 2 SPORT.

For danskeren er nemlig den spiller, der senest har formået at besejre det nye britiske stjerneskud på tennisscenen.

Det skete for præcis tre uger siden, da Clara Tauson vandt finalen ved Challenger-turneringen i Chicago, USA, ved at slå Emma Raducanu i tre sæt.

- Det har stor positiv betydning, at Clara Tauson kan se, at det kan lykkes for unge spillere som Emma Raducanu og Leylah Fernandez at spille sig i en Grand Slam-finale. De spillere er hun vokset op med igennem juniortiden, og hun har slået dem begge, forklarer Tine Scheuer-Larsen.

Ekstrem konkurrence

Tenniseksperten mener derfor, at finalen mellem de to teenagere ved US Open kan være en øjenåbner for Clara Tauson og sætte tingene i perspektiv for den 18-årige dansker.

For hvor det blandt mændene er de samme tre spillere i skikkelse af Djokovic, Federer og Nadal, der vinder samtlige Grand Slams, så er der utroligt mange om buddet blandt kvinderne.

- Det er en god ting med sund konkurrence, men det viser også, at det er ekstrem hård konkurrence, som Clara Tauson er oppe imod, siger Tine Scheuer-Larsen.

Hun mener, at det endnu er lidt for tidligt at drømme søde drømme om en ny dansk Grand Slam-triumf på kvindesiden a la Caroline Wozniacki ved Australian Open i 2018.

- Der er stadig en del vej, men Clara Tauson er rigtig godt med, lyder analysen fra Tine Scheuer-Larsen, som påpeger, at danskeren allerede har vundet to turneringer på WTA-niveau.

Uheldig lodtrækning ved US Open

Ved US Open vandt Clara Tauson første runde, men en uheldig lodtrækning gjorde, at danskeren derefter løb ind i verdensetteren, australske Ashleigh Barty.

Ifølge TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen kunne Clara Tauson være kommet endnu længere, hvis den 18-årige dansker havde haft mere held med lodtrækningen.

- Hvor er det ærgerligt, at Clara Tauson, der er samme årgang som de to her, røg ind i verdensetteren tidligt i turneringen. Uden at lægge pres på Tauson, så kunne hun også have stået i finalen, siger Henrik Jensen.