Tennis

Tauson tror på Grand Slam-titel – men begrænses lige nu af 'større problem'

Clara Tauson tror på, at hun en dag kan stå øverst på skamlen til en Grand Slam.

Tennisscenen blev to nye stjerner rigere her i november.

Teenagerne Emma Raducanu og Leylah Fernandez på henholdsvis 18 og 19 år spillede sig sensationelt i kvindernes singlefinale ved US Open.

Førstnævnte vandt, og historikken viser, at den nykårede US Open-vinder senest tabte en kamp i august. En kamp, der blev tabt til danske Clara Tauson. Faktisk har Tauson besejret begge US Open-finalisterne, og det har fået den danske tennisstjerne til at drømme stort.

- Alt kan ske i alle turnering. Vi ser tit, at der er en random person, der vinder en Grand Slam. Dem, der spiller på højt niveau to uger i træk, kan stå der. Selvfølgelig tror jeg på, at jeg også kan stå der. Vi har set før, at jeg kan spille en uge i træk rimelig godt, siger Tauson til TV 2 SPORT.

Hun mangler dog at bevise noget helt specifikt, før hun virkelig tør at tro på det:

- To uger i træk er et større problem, men selvfølgelig tror jeg på, at jeg kan stå der, og jeg synes, jeg har spillet til at stå der. Det er mere at kunne spille på den måde to uger i træk.

Det er meget inspirerende. Det er det for alle de unge spillere

Clara Tauson om US Open-finalisterne

Her henviser den unge dansker til, at det kræves at ramme topniveauet over to uger, hvis man vil spille sig hele vejen i en Grand Slam-finale.

Mindre turneringer på WTA-turen er med færre deltagere, hvorfor de oftest bliver afviklet over blot en uge. Det var tilfældet, da Tauson vandt WTA 250-turneringen i Lyon tilbage i marts. Og udover længden på turneringerne, så er der naturligvis også forskel på niveauet og presset.

'Jeg kan gøre det samme'

Faktum er dog, at Tauson har sejre over de jævnaldrende US Open-finalister. Og Tauson lægger da heller ikke skjul på, at det har tændt en inspirerende glød i hende.

- Det betyder, at jeg kan gøre det samme. Det er forskellige spillere, vi møder, så jeg kan ikke sige, at de spillere, hun slog, kan jeg også slå. Hun spiller meget godt og solidt. Det gjorde hun 10 kampe i træk. Det er ikke ofte, man ser det.

- Det er meget inspirerende. Det er det for alle de unge spillere – at se, at vi kan være der og spille de kampe, siger Tauson til WTA-portalen.

Her fortæller Tauson også, at det faktisk ikke overraskede hende, at Raducanu endte med at vinde en af de store Grand Slams.

- Jeg var ikke rigtig overrasket. Hun gør det rigtig godt og spiller fantastisk tennis.

Tauson er i øjeblikket i gang med WTA 250-turneringen i Luxembourg. Her er hun klar til kvartfinalen efter to sejre.