Tennis

Suveræn Tauson er klar til WTA-semifinale

Clara Tauson er kun to kampe fra sin anden turneringssejr på WTA-niveau efter en stærk indsats fredag.

Uden det store besvær strøg den danske tennisspiller Clara Tauson forbi Marie Bouzkova i kvartfinalen ved WTA-turneringen i Luxembourg.

Takket være stærke server havde hendes tjekkiske modstander svære betingelser, og derfor endte det med en sikker 2-0-sejr til den 18-årige dansker.

Der venter stærk modstand i semifinalen, hvor verdensranglistens nummer 35, Marketa Vondrousova, står klar. Clara Tauson er nummer 70 i verden, men er i gang med at tage et stort hop frem, hvor hun banker på til top-50.

Clara Tauson 2 - 0 Marie Bouzkova

  • 1. sæt: 6-3
  • 2. sæt: 6-2

Sådan forløb kampen

Af Ritzau

Efter at have knoklet sig gennem to en halv times udmattende kamp mod Ekaterina Alexandrova i onsdags, slap Tauson noget billigere denne gang.

Halvanden time brugte hun på at udmanøvrere tjekken, der aldrig fik et ben til jorden.

Tauson brød Bouzkovas serv to gange i første sæt. Andet servegennembrud udløste sætsejren på 6-3.

Billedet var nogenlunde det samme i andet sæt. Tauson havde generelt ikke de store problemer, når hun selv servede. Og da hun brød Bouzkovas serv til 3-1, var det tydeligt, hvor det bar hen.

Tausons tunge grundslag gjorde ondt på den 23-årige tjekke. Og kampen blev afgjort, da Tauson parerede et smash fra Bouzkova og sikrede sig sit fjerde servegennembrud.