Tauson-succes betyder misset turnering: - Held i uheld

Clara Tauson glæder sig over sin vundne kvartfinale fredag, for havde hun ikke vundet, ventede der en hård opgave i Tjekkiet uden søvn lørdag.

Man kan ikke være to steder på samme tid. Det kan Clara Tauson heller ikke, selvom hun har stor succes i øjeblikket.

Derfor er den danske tenniskomet ikke at finde på deltagerlisten i kvalifikationen til WTA 500-turneringen i Ostrava, som begynder lørdag. Muligheden for at kvalificere sig til den turnering misser hun, fordi hun lørdag spiller semifinale i WTA 250-turneringen i Luxembourg.

Dermed må Tauson vinke farvel til muligheden for at samle point til verdensranglisten i den højere rangerede turnering i Tjekkiet, som begynder på mandag. En turnering, hun gerne ville have deltaget i.

- Det er jo held i uheld, eller hvad man skal sige. Jeg er glad for at være i semifinalen her. Hvis jeg skulle have spillet i Ostrava, skulle vi have været taget af sted lige her og nu – så skulle jeg have spillet på nærmest ingen søvn og noget som helst, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT efter fredagens kvartfinalesejr over Marie Bouzkova.

I den ideelle verden havde turneringsarrangørerne tildelt formstærke Clara Tauson et wildcard til turneringen i Ostrava, men dette har hun ikke fået.

Derfor venter der i stedet mulighed for at træne og gøre sig klar til de næste turneringer efter opholdet Luxembourg, hvor der forhåbentlig er finale på programmet for Tauson på søndag.

Skal hun i finalen, kræver det en sejr over OL-sølvmedaljevinderen Marketa Vondrousova, der er nummer 35 i verden. Clara Tauson er nummer 70.