Tennis

Sådan vil Tauson besejre forsvarende mester

Den 18-årige dansker Clara Tauson forventer en særdeles svær finale i Luxembourg Open, når hun skal op mod den seneste vinder, Jelena Ostapenko.

Følg finalen med Clara Tauson direkte på TV 2 PLAY fra 15.00

Hun har knap haft et år som myndig, men alligevel har året 2021 for alvor været Clara Tausons indtrædelse i de voksnes tennisrækker.

Søndag kan hun fordoble antallet af vundne WTA-titler – den første kom i hus i foråret i Lyon.

Jeg tror, jeg kan spille med de bedste, og jeg tror på mig selv

Clara Tauson

Denne gang er det længere mod nord i Luxembourg. I finalen skal den danske teenager op imod den forsvarende mester, Jelena Ostapenko, fra Letland.

- Hun spiller godt, jeg spiller godt – og så bliver det nok en hård kamp, tænker jeg, siger Tauson, der er placeret 40 pladser lavere end søndagens modstander på WTA-ranglisten.

Da den 18-årige dansker vandt sidste måneds Challenger-turnering i Chicago, tog hun et spring på otte pladser på ranglisten, så hun nu indtager pladsen som klodens 70. bedste kvindespiller.

Den aktuelle finaleplads vil sandsynligvis betyde endnu et spring. Det samme kan skrives om Tausons selvtillid, der sagtens kan klare mødet med på papiret stærkere modstandere:

- Jeg tror, jeg kan spille med de bedste, og jeg tror på mig selv, så rangering eller ej spiller jeg på den samme måde, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

Serv bliver nøglen

Den unge dansker har aldrig tidligere mødt den seks år ældre lette, der, ud over at være tredjeseedet i den aktuelle turnering, også kan prale af en French Open-titel i 2017.

Og så er hun også den seneste vinder af Luxembourg Open. Sidste år blev turneringen dog ikke afholdt på grund af coronapandemien.

Lyn-analyse

Jeg synes, der er gode chancer, sådan som Clara Tauson har spillet på det seneste. Hun har spillet modigt, velovervejet og fokuseret. Hun har slået solidt og været dejlig aggressiv frem i banen. Og så har hun servet rigtig, rigtig godt.

Det skal alt sammen fungere i dag, hvis hun skal have en chance. Men hvis hun kan holde længden og komme frem på banen, så har hun nogle muligheder. Men især længden af slagene er nødvendige mod Ostapenko.

- Tine Scheuer Larsen, tennisekspert på TV 2 SPORT

Clara Tauson har aldrig tidligere mødt Ostapenko, som ifølge danskeren har sine forcer med hårde, flade slag, der fungerer ganske solidt i øjeblikket. Men ikke uden svipsere undervejs, lyder det fra Tauson:

- Jeg ved, der kommer nogle fejl en gang imellem – men jeg tror heller ikke, jeg skal forvente for mange fejl, hvis jeg spiller ligesom hende, fladt.

- Så jeg vil selvfølgelig forsøge at flytte lidt på hende og komme lidt frem til nettet og se, hvad der sker. Nøglen bliver nok min serv, og hvordan jeg håndterer det hele, siger Tauson.