Tauson tager stort spring på ranglisten

Clara Tauson har aldrig været bedre placeret på verdensranglisten, end hun er efter sidste uges turneringssejr i Luxembourg.

På banen oplever Clara Tauson store fremskridt, og det smitter af på verdensranglisten.

Efter sejren i Luxembourg rykker Tauson fra nummer 70 til nummer 52 på den opdaterede WTA-rangliste. Det er den højeste placering, hun nogensinde har indtaget.

Og det er langt bedre, end Tauson overhovedet havde håbet på i sommer, hvor hun kun i én turnering formåede at vinde mere end en kamp.

- Der havde jeg nok bare været glad for et par sejre i efteråret og vinteren. Så at jeg mentalt kan komme tilbage efter så hård en sommer og rent faktisk vinde turneringer igen, det vil næsten sige, at jeg er lidt stolt over. Det er ikke tit, jeg siger, jeg er stolt af mig selv, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

Men vejen mod verdenstoppen stopper ikke her. Ifølge en forudsigelse af ranglisten kommer Clara Tauson allerede i næste uge til at rykke ind i top 50. Flere spillere over hende vil opleve, at en del af deres point udløber, mens Clara Tauson kun har få point at forsvare fra samme periode sidste år.

Clara Tauson kom ovenpå igen i slutningen af august, da hun vandt Challenger-turneringen WTA 125 i Chicago ved at slå den senere US Open-vinder Emma Raducanu i finalen. Søndag triumferede danskeren igen, da hun slog Jelena Ostapenko i finalen i Luxembourg, der er en WTA 250-turnering.

- Nu har jeg hørt på mange mennesker, der har sagt: ”Hun bliver top 50 inden for et par år”. Man tror jo ikke helt selv på det, før man står her. Men nu tror jeg på det og i hvert fald også noget mere.

Toppen af ranglisten

 • 1: Ashleigh Barty 10.075 point
 • 2: Aryna Sabalenka 7.720 point
 • 3: Karolina Pliskova 5.315 point
 • 50: Katerina Siniakova 1350 point
 • 52: Clara Tauson: 1300 point

I første omgang sigter Clara Tauson mod nogle af de WTA 500-turneringer, hun indtil nu har haft svært ved at komme ind i på grund af ranglisteplaceringen.

Derefter retter hun blikket mod den næste Grand Slam – Australian Open – i januar 2022.

Tausons WTA-titler

 1. 2021

  1. Sejr i Lyon

   Clara Tauson vandt karrierens første WTA-trofæ i den franske by Lyon. Det skete med en sejr i to sæt, 6-4, 6-1, over Viktorija Golubic fra Schweiz.

   Turneringen Lyon Open var en WTA 250-turnering.

  2. Sejr i Luxembourg

   Tausons anden WTA-triumf kom et halvt år efter den første. I finalen i Luxembourg var danskeren stærkere end den tidligere French Open-vinder Jelena Ostapenko og vandt i tre sæt med cifrene 6-3, 4-6, 6-4.

   Turneringen Luxembourg Open var en WTA 250-turnering.