Tennis

Federer føler sig stærk efter knæoperation

Genoptræningen går langsomt, men sikkert fremad for tennisspilleren Roger Federer.

Knæproblemer kostede næsten Roger Federer hele 2020-sæsonen, og store dele af 2021 er også gået tabt.

I august meddelte schweizeren, at han igen skulle opereres og stå foran en pause i flere måneder, men nu er der angiveligt fremgang at spore.

- Jeg har det faktisk rigtig godt. Selvfølgelig er tingene ikke, som jeg havde håbet, men jeg er i bedring, og genoptræningen går rigtig godt, siger han til Eurosport.

- Jeg har ikke haft nogen tilbageslag. Jeg føler mig stærk og glæder mig til alt det, der skal ske. Jeg ville ønske, jeg kunne komme tilbage hurtigst muligt, men jeg må være tålmodig.

- Lige nu går tingene lidt langsomt, men jeg tager det skridt for skridt. Indtil videre går det godt, og jeg er er glad, lyder det fra den tidligere verdensetter.

Federer er realist

40-årige Federer har vundet 103 singletitler i karrieren. Han deler rekorden for flest grand slam-triumfer på herresiden med Rafael Nadal og Novak Djokovic, som ligesom Federer har vundet 20 af slagsen.

Men Federers seneste titel kom i hus i 2019, og i år har han blot deltaget i fem turneringer. I en video på Instagram erkendte Federer i august, at det ikke er sikkert, han vender tilbage til samme niveau som tidligere.

- Jeg er realistisk, tag ikke fejl. Jeg ved, hvor svært det er at blive opereret igen i min alder. Men jeg vil forsøge (at komme tilbage, red.), sagde han.

Skaden fik også den danske tennistræner og -ekspert Michael Mortensen til at frygte for schweizerens karriere.

- Jeg er meget bekymret på både hans og alle tennisentusiasters vegne. Han bliver jo ikke yngre, så restitutionstiden for ham bliver længere og længere, og vejen tilbage bliver endnu sværere for ham, sagde han til Ritzau i august.