Tennis

Rune slår topspiller og er klar til ATP-kvartfinale

Holger Rune skal spille kvartfinale i en ATP-turnering efter at have slået verdensranglistens nummer 24.

Med en af karrierens største sejre spillede Holger Rune sig onsdag i kvartfinalen i en ATP-turnering i franske Metz.

Det danske tennises slog således Lorenzo Sonego. Italieneren er nummer 24 på verdensranglisten og dermed den højest rangerede spiller, Rune har vundet over i sin korte karriere.

Sonego blev nedlagt i en tæt kamp, hvor alle tre sæt blev taget i brug for at finde en vinder. Rune vandt med cifrene 6-7, 6-4, 6-4.

I kvartfinalen venter enten svenske Mikael Ymer eller verdensranglistens nummer 16, spanske Pablo Carreño Busta. De møder hinanden senere onsdag.

Rune pressede Sonego i tiebreak

Første sæt endte med at skulle afgøres i tiebreak, efter at begge spillere holdt deres serv i samtlige partier.

Hverken Rune eller Sonego tillod den anden at nærme sig et brud. Ingen af de to spillere formåede således at komme til breakmuligheder.

I tiebreaken fik Sonego spillet sig til to sætbolde ved at komme foran 6-4, men Rune kæmpede sig tilbage og fik udlignet. Men med to vundne dueller i træk tog italieneren første sæt.

Vandt på sin anden matchbold

Andet sæt fortsatte som første. Begge spillere var i kontrol i egen serv. Lige indtil det tiende parti. Her kom kampens første brud, da Holger Rune på sin tredje breakbold sørgede for, at der skulle et tredje sæt til for at finde en vinder.

Her tog Holger Rune et afgørende skridt mod sejren, da han brød Sonegos serv til 5-3. Det gav danskeren mulighed for selv at serve kvartfinalebilletten i hus.

Men med ryggen mod muren hankede Sonego op i sig selv. Italieneren holdt kampen i gang ved at lave sit første servegennembrud.

Rune rystede dog ikke på hånden. I italienerens udlæg spillede han sig til to matchbolde, og med et forhåndsslag fra Sonego, der sejlede ud af banen på den anden, endte det altså med en dansk sejr.