Tennis

Snart slutter et livslangt forhold, men Wozniacki har allerede fået nyt stort ansvar

Caroline Wozniackis afskedskamp i Royal Arena markerer afslutningen på tenniskarrieren. Men flere andre ting har allerede udfyldt tomrummet.

Royal Arena, 10.000 tilskuere, familie, venner og en knalddygtig modstander.

Det bliver rammen, når en af Danmarks største tennisspillere gennem tiden Caroline Wozniacki spiller sin længe ventede afskedskamp til februar.

En kamp, der definitivt markerer afslutningen på en lang og flot karriere som tennisspiller.

Men selvom kampen bliver det endelige punktum for livet med en ketsjer i den ene hånd og en bold i den anden, er det langt fra en vemodig følelse, hun står tilbage med halvandet år efter karrierestoppet.

- Jeg tror bare, at jeg har haft lidt tid til at få pustet ud og slappet af. Jeg har været på et program, siden jeg var helt lille, og jeg har altid vidst, hvor jeg skulle være de næste måneder.

- Så det har været rart bare at kunne få lov til at slappe af og nyde tilværelsen sammen med familien, siger Caroline Wozniacki til TV 2 SPORT.

Har ikke savnet det så meget

For mens andre sportsstjerner måske har svært ved at vænne sig til et liv uden sport på eliteplan, og flere ender med at vende tilbage for at tage en ekstra tørn, er Wozniacki fuldstændig afklaret med beslutningen.

- Jeg har faktisk ikke savnet det så meget. Jeg tror måske også, det er, fordi corona havde ramt hele verden, og alt lukkede ned i en stor periode. Og da tennis så kom tilbage på topplan, var det uden fans og uden atmosfære.

- Jeg elsker at spille foran et stort publikum, og jeg elsker at være i en god atmosfære, så jeg har egentlig ikke rigtig savnet det, siger den tidligere verdensetter.

Et helt nyt kapitel

Da den i dag 31-årige Wozniacki spillede sin sidste turneringskamp tilbage i januar 2020, var det svært at forudsige, at hun halvandet år efter kunne stå med ro i maven og sige, at hun ikke savnede tennissen.

Det er her i Danmark, jeg er vokset op, og det var her, jeg havde mine drømme om at blive verdens bedste tennisspiller

Caroline Wozniacki om afskeden i Royal Arena

Her trillede tårerne ned ad kinderne, mens hun satte ord på, hvad det betød for hende at sige farvel til sporten.

- Det har været en fantastisk opbakning, jeg har fået gennem min karriere.

- Jeg plejer aldrig at græde, så jeg tror, at jeg har grædt nok til det næste år, men det var fantastisk. Det er glædestårer, og så er det et nyt kapitel, der starter, sagde hun.

Og det fik hun ret i.

Et stort, men fantastisk ansvar

Et nyt kapitel er begyndt, og på halvandet år er der allerede blevet skrevet flere vigtige linjer.

Den vigtigste blev dog skrevet den 11. juni i år, hvor datteren Olivia Wozniacki Lee kom til verden.

Tilkomsten af datteren og det nye familieliv, der fulgte med sammen med Wozniackis mand, den tidligere basketballspiller David Lee, har været en stor gave på flere måder.

- Det er fantastisk. Man er lidt træt, må jeg indrømme, men samtidig er hun en fantastisk baby, og hun er glad det meste af tiden. Det er helt fantastisk. Hun har lært mig så meget om mig selv og mit forhold til David også, siger Wozniacki.

Samtidig har Olivia også givet hende et helt nyt ansvar, der både er overvældende, men mest alt positivt.

- Det er et stort ansvar. Lige pludselig har vi den her lille pige, som har brug for os. Det er et ansvar, jeg er rigtig glad for at have, og jeg synes, det er fantastisk hver dag at stå op og se hende smile og prøve at lære hende endnu bedre at kende.

- Hun har allerede en stor personlighed, så det er sjovt at se. Det er fantastisk at være mor. Jeg er så glad for det her nye kapitel i mit liv.

Udskydelse på udskydelse

Men på trods af alt det positive ved den nye tilværelse udenfor tennisbanen, har der alligevel manglet en enkelt ting.

Det endelige punktum for karrieren. Afskedskampen på dansk jord mod den tidligere verdensetter Angelique Kerber, der har overtaget pladsen på modsatte side af nettet fra Serena Williams.

For selvom hun som sådan ikke har savnet tennisspillet, har hun set frem til den kamp, der officielt skal binde en sløjfe på hendes liv som professionel tennisspiller.

- Jeg glæder mig rigtig meget. Nu har jeg ventet på den her kamp i Royal Arena i halvandet år, så det bliver fedt at få lov til at spille igen og få lov til at sige ordentligt farvel og tusind tak for al støtten til alle dem, der har supportet mig hele karrieren.

- Det er her i Danmark, jeg er vokset op, og det var her, jeg havde mine drømme om at blive verdens bedste tennisspiller, så jeg tænkte bare, at det er en fuld cirkel at komme tilbage og afslutte min karriere her.

Og selvom kampen bliver den sidste på allerhøjeste niveau, bliver det ikke et endeligt farvel til tennissporten.

Den vil nemlig altid sidde i hende et eller andet sted.

- Jeg elsker tennis, og tennis har givet mig så meget i mit liv. Så jeg kommer altid til at have et kærlighedsforhold til sporten, siger hun.

I sin karriere nåede Caroline Wozniacki blandt andet at ligge nummer 1 på verdensranglisten i 71 uger og vinde Grand Slam-turneringen Australian Open.

Oprindeligt skulle Wozniacki have mødt verdensstjernen og veninden Serena Williams i afskedskampen, men hun er blevet skadet. Det er endnu uvist, hvornår hun gør comeback, og hun har derfor meldt fra.

Afskedskampen kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY den 9. februar 2022.