Tennis

Overmand hylder Holger Rune

Pablo Carreno-Busta, der er nummer 16 på verdensranglisten, havde efter fredagens kamp kun rosende ord tilovers for Holger Rune.

Det var lige ved og næsten, da Holger Rune fredag ydede sublim modstand mod spanske Pablo Carreno-Busta i kvartfinalen ved ATP 250-turneringen i Metz.

Den useedede dansker pressede spanieren ud i tre sæt, og undervejs lignede det, at sejren kunne gå begge veje.

Holger Rune - Pablo Carreno-Busta

  • 1. sæt: 4-6
  • 2. sæt: 6-3
  • 3. sæt: 4-6

Derfor var den andenseedede Pablo Carreno-Busta efter kampen også hurtig til at anerkende præstationen fra Holger Rune.

- Han er rigtig god og vil helt sikkert blive bedre i de næste måneder. Ikke år, men måneder. Så jeg er glad, for det var en vigtig sejr for mig, siger han.

Efter en så tæt kamp mod en veloplagt modstander var spanieren også lettet over, at han til sidst fik sejren i hus.

- Når man spiller sådan en kamp, hviler hele presset på en, men det var en god duel, og jeg blev ved med at kæmpe.

Se hele interviewet her:

I interviewet efter kampen var spanieren hurtig til at tale pænt om Holger Rune. Video: Oliver Orup Kristensen

Selv havde Holger Rune svært ved at påskønne sin egen indsats, da han efter kampen blev interviewet. Danskeren var ærgerlig.

- Jeg ved, jeg kan spille sådan her. Mest af alt er jeg skuffet over, jeg ikke vandt kampen. Jeg havde mulighederne, selvom jeg ikke havde matchbolde, siger Holger Rune.

Selvom skuffelsen over nederlaget overskyggede præstationen kunne danskeren alligevel glæde sig over den opbakning, han undervejs i kampen modtog.

- Jeg fik rigtig meget ud af støtten. Det var fedt at mærke, at jeg hele tiden fik støtte, uanset om jeg tabte eller vandt pointet. Det var en dejlig følelse. Det er fedt at have fans. Jo flere, der kan komme, jo bedre, siger han.

Efter den imponerende indsats ved ATP 250-turneringen i Metz rykker danskeren nu ind i top-130 på verdensranglisten. Han startede året som nummer 474.