Tennis

Rune manglede ketsjere, da kampen skulle afgøres

Fredag spillede Holger Rune lige op med verdens nummer 16. Da kampen skulle afgøres, stod danskeren med en uventet udfordring.

Erfaringen blev afgørende, da 18-årige Holger Rune mødte 30-årige Pablo Carreno-Busta i Metz.

Både hvad angår spillet og kunsten at pakke en taske var spanierne lidt bedre, fortæller Holger Rune, der mod sin vilje måtte lægge sit spil om til allersidst.

- Jeg havde ikke flere ketsjere, så min ketsjer blev for blød til sidst, da der kom nye bolde. Det gjorde, at jeg holdt lidt igen på slagene i stedet for at slå frit igennem, som jeg ellers gjorde så godt i hele kampen. Det var lidt ærgerligt. Så lærer jeg det til næste gang, siger Holger Rune til TV 2 SPORT og tilføjer med et smil:

- Jeg havde flere med, men der var ikke strenge i. Det var bedre at spille med dem, der var strenge i.

Holger Rune 1 - 2 Pablo Carreno-Busta

  • 1. sæt: 4-6
  • 2. sæt: 6-3
  • 3. sæt: 4-6

Fredagens kvartfinalen mellem Rune og Carreno-Busta var et opgør mellem nummer 133 og nummer 16 i verden, men den store forskel var svær at se på banen.

Holger Rune viste ”noget af at sit bedste tennis,” siger TV 2 SPORTs tennisekspert Peter Bastiansen. Nogenlunde samme følelse sidder Holger Rune med efter kampen:

- Jeg synes, jeg var en bedre spiller, men han er meget erfaren. Han ved, hvornår han skal skrue lidt op, og hvornår han bare skal blive ved med at sætte boldene i banen. Der er en grund til, han er i top-20, siger Holger Rune.

Danskeren indledte året som nummer 474 i verden, men med kvartfinalen i Metz er han på vej ind i top-130.