Skade tvinger formstærk Tauson til at holde ny pause

Clara Tauson døjer med en mindre skade i benet og misser Indian Wells-turneringen, oplyser hendes far.

Tennisspilleren Clara Tauson triumferede i forrige uge i WTA-turneringen i Luxembourg og banker kraftigt på til verdensranglistens top-50, men nu forstyrres hendes vej mod den absolutte top igen af en skade.

I første omgang missede hun denne uges Astana Open, men også Indian Wells-turneringen, der regnes som den største turnering i tenniskalenderen ud over de fire grand slam-turneringer, bliver uden danskeren.

Det fortæller kometens far, Søren Tauson, til Ekstra Bladet.

- Clara døjer med en mindre skade i benet og har derfor været nødsaget til at melde fra til Astana og Indian Wells, siger Søren Tauson uden at definere skaden yderligere.

Man sigter efter, at Clara Tauson kan komme i kamp igen til Tenerife Ladies Open, der spilles på hardcourt fra 18. til 24. oktober.

Ramt af flere pauser

Hun ærgrer sig dog over, at hun ikke kan bygge øjeblikkeligt videre på de gode resultater.

- Hun ville gerne have udnyttet sit gode momentum. Men vi vælger at se konstruktivt på det og bygge videre i træningen, siger Søren Tauson.

Det er ikke første gang i år, at Tauson må holde pause på grund af en skade. Blandt andet missede hun sommerens OL i Tokyo.

Ud over turneringssejren i Luxembourg vandt Tauson tidligere på året WTA-turneringen i Lyon, og som optakt til US Open vandt hun en turnering i Chicago, hvor hun i finalen slog den senere US Open-vinder, Emma Raducanu.

I Grand Slam-turneringen i New York tabte Tauson i anden runde til verdensetteren Ashleigh Barty.

Danskeren er aktuelt nummer 52 i verden.