Tennis

Tauson skal igen i aktion efter triumf - men svære forhold venter

Clara Tauson kan se frem til en turnering i bjergene på Tenerife, hvor der kan vente svære forhold.

Clara Tauson skal i kamp igen efter triumfen i Luxembourg i september, hvor hun er landet på toppen af et bjerg på den spanske ferieø Tenerife, som er for første gang er vært for en WTA 250-turnering.

Meldingen fra Tauson-lejren lyder, at turneringen spilles på et bjerg og på et nyt og flot anlæg. De betyder et meget langsomt underlag med hurtige bold og en stor risiko for vind under kampene, der spilles udendørs med forhåbentligt masser af varmt efterårsvejr på den spanske ø.

Det er snart en måned siden, at Clara Tauson sidst var i kamp, da hun vandt finalen i Luxembourg efter tre hårde sæt med Jelena Ostapenko, hvor den danske tennisspiller fik en mindre skade i det ene lår undervejs i turneringen.

- Hun har i den seneste tid trænet fornuftigt, været påpasselig med lårskade op til afrejsen til Tenerife, så det ser positivt ud for hende, fortæller faderen Søren Tauson til TV 2 SPORT.

Clara Tauson er for første gang seedet til en WTA 250-turnering med sin flotte rangering som nummer 49 på ranglisten og kan tidligst i en kvartfinale møde en seedet spiller.

Det kan dog på Tenerife blive et opgør med en af verdens bedste tennisspillere, Elena Svitolina fra Ukraine, hvis hun og Tauson vinder deres første to kampe i turneringen. Første modstander i turneringen er briten Heather Watson, som har vundet fire WTA-titler i karrieren og har i en årrække været blandt de 100 bedste spillere på ranglisten.

- Heather Watson er en erfaren spiller, som har spillet på højt niveau i mange år. Hun er en spiller, vi har respekt for. Clara skal mest have fokus på sine egne ting på banen, få styr på sit spil i løbet af kampen, så er der muligheder for hende i opgøret, siger Søren Tausom om den kommende kamp.

Clara Tauson slår den tidligere French Open-mester Jelena Ostapenko og sikrer sig WTA-titlen i Luxembourg. Video: TV 2 SPORT

Hvis hun er 100 procent klar efter lårskaden, og kan Clara ramme vinderformen fra Luxembourg, kan hun slå alle

Tine Scheuer-Larsen, tennisekspert TV 2 SPORT

Ingen forventninger om resultater

Den danske tennisspiller, som har vundet to WTA 250-titler i år, spiller i de kommende uger to WTA-turneringer. Først udendørs i bjergene på Tenerife, og i næste uge skal hun til det italienske skisportsområde Courmayeur - ikke for at løbe World Cup i slalom, men for at deltage i en turnering indendørs i den italienske by.

- Vi har ikke gjort os nogle tanker om forventninger om resultater. Men det er en god mulighed for at træne og spille under anderledes omgivelser for hende - først udendørs i bjergene og derefter på indendørs hardcourt-underlag i Italien. Det er en vigtig del, at det er være en spiller på WTA-touren, oplyser Søren Tauson til TV 2 SPORT.

Den 18-årige danske tennisspiller har med sine mange flotte sejre og i alt fem titler i 2021 spillet sig ind blandt de 50 bedste i verden. Hun har nu sikret sig deltagelse i de største turneringer på Touren i den kommende sæson. Og første turnering er på Tenerife i de kommende dage, hvor TV 2 SPORTs tennisekspert Tine Scheuer-Larsen tror på en flot dansk turnering.

- Hvis hun er 100 procent klar efter lårskaden, og kan Clara ramme vinderformen fra Luxembourg, hvor hun spillede aggressivt, klogt og meget få fejl, så kan hun slå alle, der er med i turneringen.

Det er endnu uvist, hvor Clara Tauson skal i kamp, men alt tyder på en kamp tirsdag, hvor Tauson møder Heather Watson for første gang i karrieren.