Tennis

To historiske Indian Wells-vindere

Den 26-årige Cameron Norrie er den første brite til at vinde tennisturneringen Indian Wells i USA.

Den britiske tennisspiller Cameron Norrie har for første gang i karrieren vundet den prestigefyldte turnering Indian Wells.

Søndag besejrede han georgiske Nikoloz Basilashvili med cifrene 3-6, 6-4, 6-1 efter et flot comeback i finalen på banen i Californien i USA.

Der er tale om den 26-årige brites hidtil største sejr i karrieren. Norrie, der inden årets turnering aldrig er kommet videre fra første runde, er samtidig den første britiske vinder af turneringen, der rangerer som den mest prestigefyldte i tenniskalenderen lige efter de fire grand slam-turneringer.

I første sæt var det briten Norrie, der kom bedst fra start, da han sikrede sig en hurtig føring på 3-1. Basilashvili formåede dog at kæmpe sig tilbage og få brudt britens serv til 3-3, inden georgieren tog sættet 6-3.

I andet sæt fulgtes de to kombattanter pænt ad det meste af vejen. Men ved stillingen 5-4 til Norrie var det britens tur til at bryde georgierens serv og tage sættet 6-4.

Herefter var det som om, at Nikoloz Basilashvili gik tør for damp, og da han i tredje og sidste sæt sendte en forhånd uden for stregerne på den afgørende bold, så var det Cameron Norrie, der kunne løfte armene i triumf.

Dette års udgave af Indian Wells har været præget af flere overraskelser i herrerækken, hvor de fire semifinalister for første gang i turneringens historie alle lå uden for top-25 i verden.

Spansk vinder hos kvinderne

Hos kvinderne løb den 21.-seedede Paula Badosa med sejren efter finalen mod Victoria Azarenka.

Her er der også tale om karrierens største sejr for vinderens vedkommende. Finalen endte 7-6 (7/5), 2-6, 7-6 (7/2).

Med sejren bliver Badosa den første spanske kvinde til at vinde turneringen i den californiske ørken. Men det holdt hårdt.

Victoria Azarenka, der to gange tidligere har vundet Indian Wells, var kun to bolde fra at snuppe titlen for tredje gang.

Men i egen serv begyndte hun at fejle, og det udnyttede Badosa til at vinde tredje sæt i en tiebreak efter godt tre timers spil.

Begge spillere måtte arbejde hårdt for at vinde deres egne servepartier i starten af kampen.

Første sæt blev afgjort i en tiebreak. Badosa bragte sig foran 4-0, men Azarenka kæmpede sig tilbage, før den spanske spiller sikrede sig sættet på sin første mulighed efter en af kampens længste dueller, hvor bolden røg frem og tilbage 28 gange.

Den 32-årige Azarenka åbnede andet sæt ved at bryde Badosas serv og efter at have holdt sin egen serv, brød hun endnu engang og banede vej for sætsejren på 6-2.

I tredje sæt lykkedes det Badosa at bryde tidligt, men Azarenka kom tilbage og kunne serve sejren i hus. Men foran 6-5 og 30-0 i egen serv lavede hun fire uprovokerede fejl, og tabte derefter tiebreaken.

Sejren indbringer så mange point, at Badosa vil forbedre sin placering på verdensranglisten til nummer 13 fra nu 21, når listen bliver opdateret mandag. Det er hendes hidtil højeste rangering.