Tennis

Rusten Clara Tauson vinder maratonkamp

Det var noget af en rutsjebanetur, da syvendeseedede Clara Tauson vandt over Heather Watson i tre sæt efter en måneds pause fra WTA-Touren.

Den danske tennisspiller Clara Tauson er videre til anden runde ved WTA 250-turneringen på Tenerife efter en sejr over britiske Heather Watson.

Clara Tauson - Heather Watson

  • 1. sæt: 6-4
  • 2. sæt: 2-6
  • 3. sæt: 7-6

Clara Tauson vandt efter en opslidende maratonkamp, der varede hele 2 timer og 38 minutter.

Den 18-årige dansker, der aktuelt ligger nummer 48 på kvindernes verdensrangliste, spillede på den populære spanske ferieø sin første kamp på WTA-Touren i en måned.

Clara Tauson havde ikke været i aktion siden sin turneringssejr i Luxembourg 20. september, hvor hun vandt karrierens anden singletitel ved at slå lettiske Jelena Ostapenko i finalen.

Seedet dansker

Danskeren var for første gang seedet i en WTA-turnering, og hun var sin 11 år ældre modstander overlegen i de fleste af spillets facetter i begyndelsen af kampen.

Ved stillingen 2-2 brød den syvendeseedede Clara Tauson britens serv og holdt derefter sikkert sin egen i resten af sættet.

Men i andet sæts tredje parti missede danskeren hele fire breakbolde i Heather Watsons serv. Det skulle vise sig at blive meget afgørende, da det i den grad gik ud over danskerens spillehumør.

Clara Tauson tabte sit efterfølgende serveparti og kom hurtigt bagud med 1-4, før hun fik samlet sit spil og bragt sig på 2-4.

Men danskeren blev igen brudt kort efter og tabte dermed sættet med 2-6.

Nervøs Tauson

Efter en kort toiletpause til Clara Tauson mellem andet og tredje sæt kom danskeren stærkt tilbage i kampen.

Clara Tauson lavede indledningsvist flere flotte forhåndsvindere og brød britens første servparti. Danskerens serv var igen skarp, hvilket gav mulighed for et sikkert dansk serveparti.

Herefter skiftede spillerne til at holde serv, men ved stillingen 3-2 blev Clara Tauson endnu engang brudt.

Danskeren brød dog straks tilbage og kom i sikker vinderposition, men Clara Tausons nerver spillede hende et puds, da hun kunne serve kampen hjem ved stillingen 5-4.

Heather Watson kom endnu engang tilbage i kampen, som til sidst skulle afgøres i en tiebreak. Briten kom foran 5-2, men marginalerne gik Clara Tausons vej, og danskeren fik udlignet til 5-5.

Danskeren viste sig at have de bedste nerver, da hun vandt tiebreaken med 8-6.

Kan møde verdensstjerne i kvartfinale

I turneringens anden runde skal danskeren enten møde Saisai Zheng fra Kina eller Rebeka Masarova fra Spanien.

På grund af Clara Tausons seedning kan hun først i turneringens kvartfinale møde en højere rangeret spiller.

Men det kan også vise sig at blive noget af en mundfuld, da en af verdens bedste tennisspillere i form af Elena Svitolina fra Ukraine, der aktuelt ligger nummer seks på verdensranglisten, venter, hvis begge spillere lever op til deres seedning.