Tennis

Frustreret Tauson taber overraskende

Clara Tauson var på forhånd favorit, men måtte se sig besejret af kinesiske Saissai Zheng ved WTA 250-turneringen på Tenerife.

Danmarks bedste kvindelige tennisspiller Clara Tauson er ude af WTA 250-turneringen på Tenerife efter et nederlag i tre sæt til kinesiske Saisai Zheng, der er nummer 86 på verdensranglisten.

Clara Tauson - Saisai Zheng

  • 1. sæt: 6-7
  • 2. sæt: 6-2
  • 3. sæt: 4-6

Kampen, der blev spillet i tæt på 30 graders varme, varede næsten tre timer.

I første runde besejrede Tauson britiske Heather Watson, og her var danskeren undervejs i store problemer. Kampen endte i tre sæt, og den 18-årige dansker var nede 2-5 i tiebreak i tredje sæt, men kom flot tilbage og vandt.

Clara Tauson måtte se sig besejret af kinesiske Saissai Zheng ved WTA 250-turneringen på Tenerife. Video: Oliver Orup Kristensen

Irriteret Tauson tæt på vildt comeback

Det startede skidt for den unge dansker, der hurtigt kom bagud 2-0 til en velspillende Zheng, og det lignede længe, at danskeren aldrig ville komme sig.

For selvom Tauson hurtigt reducerede til 1-2, var det kinesiske Zheng, der kontrollerede spillet.

Og efter en længerevarende kinesisk overhånd stod det pludselig 5-2 til Zheng, der selv kunne serve første sæt hjem.

Men det gjorde kineseren ikke, selvom hun havde to sætbolde i partiet.

Dermed kunne Tauson øjne et vildt comeback, og selvom danskeren flere gange brokkede sig højlydt til dommeren, kæmpede hun sig imponerende tilbage til stillingen 6-6, og så skulle sættet afgøres i tiebreak.

Desværre viste Zheng sig skarpest og vandt tiebreaken og dermed også første sæt, der varede mere end en time.

Clara Tauson var flere gange frustreret over dommerens kendelser i kampen mod Saisai Zheng ved WTA 250-turneringen på Tenerife. Video: Oliver Orup Kristensen

Tauson overbevisende i andet sæt

Andet sæt startede helt lige, hvor begge spillere leverede flot tennis og lange dueller.

De første to partier tog mere end 20 minutter, og her var det Zheng, der højlydt blev frustreret over kampens kroatiske dommer.

Det udnyttede Tauson, der for første gang i kampen bragte sig foran, da hun breakede til 2-1.

Og herefter fandt Tauson noget af sit bedste spil frem og dominerede i de efterfølgende partier. 4-1 bragte danskeren sig i front og virkede pludselig i kontrol.

Den kontrol slap Tauson aldrig rigtig og kunne efter et par misbrugte sætbolde juble over at have vundet sættet 6-2.

Tauson lider knebent nederlag

Tauson indledte tredje sæt perfekt med at bryde Zheng, men desværre brød kineseren tilbage med det samme.

Tredje parti var et af flere tætte, der trak tænder ud på begge spillere. Desværre var Zheng, der efter mange hårde dueller vandt partiet og bragte sig foran 2-1.

De lange og velspillede dueller fortsatte efterfølgende, hvor begge spillere brød hinanden.

Ved stillingen 4-4 var spillerne ude i et en ekstraordinær duel, som Zheng desværre vandt. Hun vandt også partiet og kunne dermed afgøre kampen, hvis hun brød Tauson.

Og det gjorde kineseren, der vandt tredje sæt med 6-4.

Mulige modstandere

Clara Tauson kunne i kvartfinalen have rendt i den førsteseedede Elina Svitolina, der er nummer seks på verdensranglisten, men ukraineren røg overraskende ud til den useedede colombianer Maria Osorio Serrano i første runde.

Senere torsdag spiller Maria Osorio Serrano sin kamp i anden runde mod egyptiske Mayar Sherif, og vinderen af den kamp skal møde Saissai Zheng i kvartfinalen.

WTA 250-turneringen på Tenerife var Tausons første, siden hun tilbage i september vandt Luxembourg Open.