Tennis

"Jeg håber, at du dør" - Tausons telefon fyldt med hadbeskeder

Et væld af ubehagelige beskeder tikkede ind på Clara Tausons sociale medier torsdag.

Efter Clara Tausons overraskende nederlag i maratonkampen i WTA 250-turneringen på Tenerife torsdag var der ikke meget opmuntring at hente, da hun tændte sin mobil.

Her blev hun nemlig mødt af et hav af negativt ladede kommentarer på Instagram. Et udpluk af disse har hun valgt at dele på sin profils story torsdag med kommentaren ”realiteten efter at have tabt en tre timer lang kamp”.

- Jeg håber, at du dør, fixer (matchfixer, red.).

- Gå ombord på et fly, der styrter ned.

- Dø.

Derudover kommenterer paletten af ukloge personer også på hendes udseende og form.

Clara Tauson var favorit i kampen mod kinesiske Saissai Zheng, der blev spillet i tæt på 30 graders varme.

Clara Tauson har senere slettet opslagene i sin story på Instagram.

Tauson er ikke alene

Hadbeskeder er desværre ikke et nyt fænomen for atleter.

Tennisstortalentet Holger Rune har også oplevet at modtage sådanne kommentarer. Det fortalte han i en artikel på TV 2 SPORT i marts:

- Man får en masse hadefulde og ubehagelige beskeder, når man taber kampe, som man måske skulle have vundet.

- Vi kan ikke rigtig gøre noget ved det, så jeg prøver bare at slette beskederne og blokere dem, men jeg kan se, at det er et kæmpe problem. Der er alt for mange mennesker, der skriver sådan noget lort. Det er virkelig ikke godt. At man kan få sig selv til at skrive sådan noget til andre, er helt vildt. Man gør jo sit bedste, når man står på banen, og om man vinder eller taber, kan man jo ikke gøre for. Det er et kæmpe problem, sagde Holger Rune i marts.

Sure folk taber penge

Det er ikke kun tennisspillere, der oplever sådanne ondsindede beskeder på sociale medier. I artiklen fortæller fodboldspiller Oliver Christensen og Counter-Strike-spillerne Peter ’dupreeh’ Rasmussen og Emil ’Magisk’ Reif om lignende beskeder.

I artiklen danner der sig et mønster. Ofte kommer beskederne fra personer, der har sat penge på kampene og tabt.

Også under OL i Tokyo fortalte blandt andre badmintonspiller Anders Antonsen og håndboldspiller Mikkel Hansen om lignende oplevelser.