Tennis

Djokovics ord inspirerede rival inden karrierens største triumf

Novak Djokovic og Daniil Medvedev stod senest over for hinanden i US Open-finalen, og her var det russeren, der overlegent tog sejren.

Rejsen fra succes til fiasko kan være kort. Det samme er tilfældet den anden vej rundt.

Det kan russiske Daniil Medvedev skrive under på.

I sommer måtte verdensranglistens nummer to pakke sine ting og forlade OL i Tokyo efter et overraskende nederlag i kvartfinalen. En måned senere stod selvsamme Medvedev i New York som vinder af US Open.

Russeren fortæller nu, at der inden årets sidste Grand Slam blev arbejdet meget med det mentale, og at rivalen Novak Djokovic ufrivilligt blev en kæmpe hjælp.

- Under US Open arbejdede jeg meget med en psykolog, og hun prøvede at hjælpe mig. Men Djokovics ord efter nederlaget ved OL hjalp mig mere, end min psykolig. Han sagde, man ikke kan gå tilbage i tennis, og at alle nederlagene ved OL gjorde ham stærkere, siger Medvedev ifølge det britiske medie Express.

Ved OL nåede Djokovic semifinalen, hvor han tabte til en storspillende Alexander Zverev. Heller ikke i double lykkedes det serberen at gå hele vejen.

I US Open jagtede Novak Djokovic sin fjerde Grand Slam-titel i år, men i finalen sørgede Medvedev for, at drømmen blev knust med en sejr i tre sæt.

Havde det dårligt i en uge

Det var første gang i karrieren, at Medvedev strøg til tops i en Grand Slam-turnering, men at det skulle ske i september, lå ikke i kortene i dagene efter fiaskoen i Tokyo, hvor han tabte i to sæt til spanske Paplo Carreno Busta.

- Jeg havde en drøm om at spille godt i Tokyo. Det gik ikke. Jeg havde det rigtig dårligt i en uge efter legene, fordi det gik op for mig, at den næste chance først kommer igen om fire år.

- Men da jeg læse ordene fra Novak, besluttede jeg, at jeg - ligesom ham - ikke længere ville være i dårligt humør, siger Medvedev.

Novak Djokovic har holdt turneringspause siden US Open. Han meldte senest afbud til Indian Wells tidligere på måneden. Her var Daniil Medvedev med i lodtrækningen, men han tabte allerede i 3. runde til Gregor Dimitrov.