Tennis

Tauson sikrer finaleplads - overlevede fem matchbolde

Der bliver dansk deltagelse i finalen i Italien efter en hårdt tilkæmpet sejr.

Clara Tauson er finalen i WTA 250-turneringen i Courmayeur.

Russiske Liudmila Samsonova, der er syv placeringer bedre end Tausons 49.-plads på verdensranglisten, blev besejret i tre tætte sæt. Danskeren var ellers helt nede i sækken og afværgede fem matchbolde, men Tauson formåede at vende kampen på fornem vis.

Liudmila Samsonova 1-2 Clara Tauson

  • Første sæt: 6-4
  • Andet sæt: 6-7
  • Tredje sæt: 4-6

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige. Jeg troede, at jeg var færdig i tiebreaken i andet sæt. Jeg ved ikke, hvad der skete, siger en tydeligt glad Clara Tauson.

Peter Bastiansen, der er tennisekspert på TV 2 SPORT, havde til gengæld et bud på, hvad der skete.

- Hun er iskold, og hun viste, at hun er en vinder, lød vurderingen.

Det er tredje gang, at Clara Tauson er i en WTA 250-finale i år.

Sådan forløb kampen

/ Ritzau

Tauson fik en god start på kampen, da hun tegnede sig for det første servegennembrud til 3-1, men så fik russeren ellers gang i sit spil.

Hun servede fremragende, og da hun så også begyndte at returnere stærkt, blev hun en stor mundfuld for Tauson.

Samsonova brød tilbage til 3-3, og så fulgte en stillingskrig. Tauson havde en oplagt chance for at serve sig på 5-4, men hun missede sin flugtning.

Den blev dyr. For russeren sendte vitale vindere afsted på de næste to bolde og kom foran 5-4. Derefter servede hun sikkert sættet hjem.

Flot russisk spil

Andet sæt startede jævnbyrdigt, men Samsonova fandt et fremragende niveau, da hun først holdt serv rent til 2-2 og derefter også brød rent til 3-2.

Det lignede en afgørelse, men Tauson udnyttede i partiet efter, at Samsonova dykkede en smule. En russisk fejl hjalp danskeren på 3-3.

Derfra holdt begge spillere serv, og så måttet sættet afgøres i tiebreak ved stillingen 6-6.

Her startede Samsonova skarpt, og hun spillede sig til fire matchbolde ved 6-2, men så meldte nervøsiteten sig.

Danskeren sendte det meste retur, og da russeren begyndte at lave uprovokerede fejl, forsvandt matchboldene én efter én.

Stærk dansker

Tauson afværgede endda en femte matchbold ved 7-8, inden danskeren udnyttede sin anden sætbold og tvang kampen ud i tre sæt.

Her fik Samsonova den bedste start med det første brud og en føring på 3-1, men typisk for kampen svarede Tauson tilbage og kom på 3-3.

Hun havde tydeligvis det mentale overtag efter andet sæts afslutning, og det udnyttede hun til at bryde til 5-4. Herefter servede danskeren sejren stensikkert hjem med et rent parti.