Tennis

US Open-vinder i tennis afviser at afsløre sin vaccinestatus

Daniil Medvedev giver kryptisk svar på spørgsmål om deltagelse i Australian Open i januar.

US Open-vinderen i tennis Daniil Medvedev er ivrig efter at deltage i Australian Open i januar, men han vil ikke bekræfte sin deltagelse, hvis turneringen stiller krav om, at spillerne skal være vaccineret mod covid-19.

Det siger russeren søndag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Medvedev afviser i lighed med verdensranglistens nummer et Novak Djokovic at informere om sin vaccinestatus.

- Jeg ønsker at holde min helbredssituation for mig selv. Uanset om det drejer sig om vaccine, benskade eller hovedskade, siger Medvedev.

Og tavsheden er der ifølge russeren en god grund til.

- Jeg mener, at tennis er en brutal sport, hvor du altid er en mod en og enhver information, du giver din modstander, kan blive brugt mod dig, siger Medvedev.

Kryptisk svar

På et spørgsmål om at deltage i Australian Open, der er sæsonens første af fire grand slam-turneringer, siger russeren:

- Hvis du spiller Australian Open, så er det klart, at du er vaccineret. Derfor sagde jeg, at jeg er villig til at spille, men jeg vil ikke sige, om I kommer til at se mig der. Det finder vi ud af til januar.

Novak Djokovic har heller ikke besluttet sig for, om han vil deltage i den store turnering i Melbourne, som han har vundet ni gange. Senest i år, da han i finalen slog Medvedev i tre sæt.

- Jeg vil træffe en beslutning, når jeg har set den officielle udmelding fra Tennis Australia (arrangøren, red.), sagde serberen søndag i Paris forud for sin første turnering siden US Open.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Om sin vaccinestatus gentager den 34-årige Djokovic, at "det er en privatsag".

Daniel Andrews, leder af delstatsregeringen i Victoria, hvor Melbourne ligger, sagde i den forgangne uge, at spillere, der ikke vaccineret, er udelukket fra at deltage i Australian Open.