Tennis

Clara Tauson er fem til otte år forud for sin tid, siger ekspert

TV 2 SPORTs tenniseksperter vurderer, at Clara Tauson har potentiale til at spille sig op blandt verdens 25 bedste i løbet af 2022.

Clara Tauson oplevede et fuldstændig forrygende tennisår i 2021.

Danskeren vandt hele 75 procent af sine kampe, hvilket kastede fem turneringssejre af sig, hvoraf de tre var på WTA-niveau.

Clara Tausons 2021

Clara Tauson har klaret sig forrygende i 2021 og er strøget op ad WTA's verdensrangliste. Det er sket via denne statistik:

  • 58 kampe
  • 43 sejre
  • 15 nederlag

Clara Tauson har dermed vundet 74 procent af sine kampe i 2021.

Det blev til fem turneringssejre:

  • Luxembourg Open, WTA250 (september)
  • Chicago, WTA125 (august)
  • Lyon, WTA250 (marts)
  • Altenkirchen, Tyskland, ITF $25.000 (februar)
  • Fujairah, Forenede Arabiske Emirater, ITF $25.000 (januar)

Kilde: WTAtennis.com

TV 2 SPORTs tenniseksperter Kenneth Carlsen og Peter Bastiansen er begge fulde af lovord om den 18-årige danske tenniskomet.

I mine øjne kan hun komme i verdens top-10, og hun kan vinde Grand Slam-turneringer

Kenneth Carlsen, tennisekspert

De mener begge, at pilen peger kraftigt opad for Clara Tauson i tennisåret 2022.

- Hvis hun udvikler sig, som hun har potentiale til, kan hun have et mål om at gøre det endnu bedre i de større turneringer. Og måske endda komme i verdens top-20 om et års tid, siger Kenneth Carlsen.

Peter Bastiansen er langt hen ad vejen enig, men sætter barren en anelse lavere for den danske tennisspiller.

- Målet må være at komme ind i verdens top-25, mener han.

Forud for sin tid

Tenniseksperterne er især imponerede over Clara Tausons mentale styrke.

Den 18-årige dansker dansker har afgjort adskillige tætte kampe, hvor hun har haft op til flere matchbolde mod sig, i løbet af 2021 til sin fordel på baggrund af en meget stærk psyke.

Seneste illustreret i italienske Courmayeur, hvor hun overlevede hele fem matchbolde i semifinalen mod russiske Liudmila Samsonova.

- Hun er iskold. Mentalt er hun fem til otte år forud for sin tid sammenlignet med andre tennisspillere på samme alder, siger Peter Bastiansen.

Markant udvikling

Den danske tennisspiller startede 2021 med at ligge et godt stykke uden for verdensranglistens top-100, men aktuelt er Clara Tauson rykket op som nummer 46 qua sit flotte spil i år.

- Clara Tauson har haft en fantastisk sæson, hvor hun virkelig har udviklet sig markant, siger Kenneth Carlsen.

Tenniseksperten mener, at Clara Tauson både har rykket sig fysisk og mentalt i den rigtige retning i løbet af det forgange kalenderår.

- Selvfølgelig er der en masse ting, der skal arbejdes videre med for at komme helt op på højeste niveau. Men hun har haft en god sæson. Hun har været i seks finaler. Inden søndagens finale havde hun vundet alle fem, påpeger Kenneth Carlsen.

Peter Bastiansen kalder det exceptionelt, at Clara Tauson er strøget så langt op ad WTA's verdensrangliste i løbet af 2021.

For det er sket ved at spille mange mindre ITF-turneringer - sammenholdt med WTA125/250-turneringer.

- Der er fantastisk flot, at hun er nået så langt primært via "små turneringer" i 2021. Til næste år kan vi forvente at se Clara Tauson spille sig i kvart- og semifinaler i væsentlig større turneringer som eksempelvis WTA500-turneringer, siger han.

Fysikken skal forbedres

Begge eksperter er enige om, at det især er fysikken, som skal blive endnu bedre, hvis Clara Tauson skal gøre sig forhåbning om at rykke op i den absolutte tenniselite.

- Vi så, at Clara Tauson blev træt i søndagens finale mod Donna Vekic. Det fysiske skal hun udvikle. Det er både udholdenhed, men det handler også om at blive endnu hurtigere, mener Kenneth Carlsen.

Ifølge Peter Bastiansen var det tydeligt, at Clara Tauson var udkørt i søndagens finale efter en lang og opslidende sæson.

Han mener også, at Clara Tauson skal lægge på rent fysisk i 2022 og blive endnu stærkere samt hurtigere på fødderne.

- Hun kan blive fanget på baglinjen, hvis hun ikke bevæger sig hurtigt nok, efter hun har servet. Samtidig skal hun være mere tålmodig og vente på den rette chance i duellerne, før hun går efter det potentielle vinderslag, siger Peter Bastiansen.

Kan vinde Grand Slams

Kenneth Carlsen vurderer, at Clara Tausons potentiale er kæmpestort, og at der venter den blot 18-årige dansker endnu flere store triumfer i fremtiden.

Og titlerne kan meget vel komme fra tennissportens allerøverste hylde.

- I mine øjne kan hun komme i verdens top-10, og hun kan vinde Grand Slam-turneringer. Hun kan måske endda blive nummer ét i verden, spår tenniseksperten.

Peter Bastiansen mener endnu, at det er for tidligt at snakke om Grand Slam-titler til Clara Tauson i de kommende år.

Han påpeger, at danskeren endnu ikke har spillet særlig mange kampe mod spillere fra den absolutte verdenstop.

- Det er bare noget andet at vinde en Grand Slam-turnering, der spilles over 14 dage. Men hun har helt klart potentialet på at vinde en af de fire Grand Slam-turneringer, men hvornår det eventuelt sker, det er meget svært at spå om, siger tenniseksperten.