Tennis

Stor målsætning for Holger Rune går i opfyldelse

Afbud sender Holger Rune ind i sæsonfinalen for de bedste spillere under 21 år, bekræfter Aneke Rune.

Tennisspilleren Holger Rune har fået et af sine store mål for sæsonen til at gå i opfyldelse.

I næste uge er han blandt de otte spillere, der tørner sammen i de unges sæsonfinale, Next Gen ATP Finals i Milano.

Tennisherrernes organisation, ATP, har ikke meldt Runes deltagelse officielt ud, men Holger Runes mor, Aneke, fortæller, at familien selv har fået pladsen bekræftet af ATP.

Trods en flot sæson nåede Rune ikke ind blandt de bedste otte på ranglisten, der bestemmer, hvem der får billet til Milano, men afbud hjalp ham det sidste stykke vej.

- Han har, siden han var U12-spiller, været nummer et eller to i sin årgang i verden, og så er han jo et vildt konkurrencemenneske, så det betyder rigtigt meget, at han er med her, lyder det fra Aneke Rune, der også fungerer som sin søns manager.

Turneringsformatet sikrer masser af erfaring

Holger Rune er endda en af de yngste deltagere i turneringen. Han og Carlos Alcaraz er de eneste 18-årige på deltagerlisten. Spanieren er få dage yngre end Rune.

- Det bliver en fantastisk udfordring for Holger Rune at spille mod de bedste unge spillere på ATP Touren, siger TV 2 SPORTs tennisredaktør, Henrik Jensen og fortsætter:

- Det er første gang, han er med, og som en af de yngste deltagere kan han se frem til at få en masse erfaring, når turneringsformatet sikrer ham mindst tre kampe, siger Henrik Jensen.

Turneringen, der afvikles for fjerde gang, spilles fra 9. til 13. november.

I første omgang har Rune dog lige en turnering i Bergamo - der ligger knap 50 kilometer fra Milano - at spille færdig.

Sent onsdag aften vandt han sin kamp i første runde med 6-3, 6-4 over franske Mathias Bourgue, der er nummer 223 på verdensranglisten.

Rune, som selv er nummer 118, skal i anden runde torsdag aften møde slovakken Filip Horansky.