Tennis

Holger Rune vinder italiensk turnering

Holger Rune har vundet sin fjerde Challenger-titel i karrieren, da han har vundet turneringen i Bergamo.

Holger Runes fjerde Challenger-titel er en realitet.

Søndag kunne det danske tennises skrive endnu en turneringssejr på cv'et, da han i finalen i en turnering i italienske Bergamo vandt over Cem Ilkel.

Holger Rune 2 - 0 Cem Ilkel

  • Første sæt: 7-5
  • Andet sæt: 7-6 efter tiebreak
  • Tyrkiske Cem Ilkel er nummer 158 på verdensranglisten
  • Holger Rune er nummer 118

Næste kamp for Holger Rune er i Next Gen-turneringen. Første kamp er tirsdag mod Carlos Alcaraz og kan ses på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Fulgtes ad

Alle Holger Runes fire Challenger-titler er blevet vundet siden juni i år, og danskeren er i 2021 stormet op ad verdensranglisten, hvor han ved årsskiftet lå nummer 473.

De to spillere fulgtes ad i det meste af første sæt i finalen. Holger Rune var undervejs en smule presset, da han i to forskellige servepartier måtte afværge tyrkiske forsøg på at bryde.

Men mens Cem Ilkel altså ikke lykkedes med at vinde i danskerens udlæg, så slog Rune til, da det snerpede til.

Ved 5-5 vandt Rune i tyrkerens serv, så han nu selv kunne serve første sæt hjem. Det gjorde danskeren, men først på sin tredje sætbold.

En tæt kamp

I andet sæt tog Cem Ilkel teten, da han brød Runes serv og gjorde det til 4-2. Det blev også 5-2, inden danskeren svarede igen. Efter et maratonparti, hvor Ilkel undervejs havde to sætbolde, vandt Rune på sin femte breakbold og reducerede til 4-5.

Ved 5-5 fik danskeren en breakmulighed, men Ilkel afværgede den. Ingen af de to spillere formåede at tage den afgørende føring, og så skulle der tiebreak til for at finde en sætvinder.

Rune og Ilkel fulgtes også her ad, men da det gjaldt, slog Rune til. 4-4 blev til 6-4, og så havde danskeren matchbold i egen serv.

Men tyrkeren holdt hovedet koldt og sine vinderchancer i live. Dog kun for en kort bemærkning.