Tennis

Holger Rune bed fra sig, men tabte til favoritten

18-årige Holger Rune tabte første kamp ved Next Gen ATP Finals, som er tennissportens sæsonfinale for de bedste spillere under 21 år.

Det danske tennistalent Holger Rune indtog rollen som underdog, da han i første kamp ved Next Gen ATP Finals mødte verdens nummer 32, 18-årige Carlos Alcaraz.

Holger Rune startede stærkt, men endte med at tabe 0-3 i sæt til den spanske favorit Carlos Alcaraz. Kampen blev spillet under formatet bedst af fem sæt, hvor fire partier sikrer en sætsejr, mens man spiller en almindelig tiebreak ved stillingen 3-3 i partiet.

Holger Rune 0-3 Carlos Alcaraz

  1. sæt: 3-4 (6-8)
  2. sæt: 2-4
  3. sæt: 0-4
Holger Rune var oppe imod overmagten, da han mødte spanske Alcaraz. Video: TV 2 SPORT

Ud over Alcaraz er Rune i indledende gruppe med Brandon Nakashima fra USA og argentineren Juan Manuel Cerundolo, som den unge dansker møder i de kommende dage. Nakashima slog tirsdag Cerundolo med 3-1.

Et møde mellem de to yngste

Kampen var et møde mellem turneringens to yngste spillere og de eneste på 18 år.

Rune vandt søndag en Challenger-turnering i Bergamo og avancerede mandag til pladsen som nummer 109 på verdensranglisten.

Alcaraz ligger bedst placeret af alle i de unges sæsonfinale med sin aktuelle 32.-plads og er førsteseedet. Han har haft et forrygende efterår, der kulminerede med kvartfinalepladsen i US Open.

Stærk start fra Rune

Første sæt var en hæsblæsende omgang med masser af hårde førsteserver og flot tennis.

Rune bød i den grad den spanske favorit op til dans, og selv om partierne var tætte, kom opgørets breakbold, der også var en sætbold, først ved stillingen 3-2 til Alcaraz.

En stærkt fightende dansker afværgede den, vandt partiet og afværgede i alt fem sætbolde, inden Alcaraz vandt første sæt 4-3 efter 8-6 i tiebreaken.

Spanier knækkede Rune halvvejs

Rune fortsatte indledningsvist med at matche Alcaraz fuldt ud i andet sæt. Men ved 2-2 brød spanieren og servede sig efterfølgende sikkert på 2-0 i sæt.

I tredje sæt var Alcaraz for alvor kommet op i gear. Ud over at være bomstærk i egne servepartier hentede den lynhurtige spanier bolde, der så ud til at være gået til Rune, og havde ligeledes lidt held med en netruller på et afgørende tidspunkt.

Formatet ved Next Gen ATP Finals adskiller sig fra de fleste andre turneringer.

Der spilles bedst af fem sæt, og første spiller til fire partier vinder sættet. Ved 3-3 i et sæt spiller man tiebreak efter normale regler. Ved 40-40 i et parti afgør næste bold partiet.

Otte spillere deltager i turneringen, som er inddelt i to indledende grupper, hvorfra de to bedste fra hver går til semifinalerne.

Den anden gruppe står mellem Sebastian Korda (USA), Lorenzo Musetti (Italien), Sebastian Baez (Argentina) og Hugo Gaston (Frankrig).

Next Gen ATP Finals spilles over fem dage med semifinaler fredag og finale lørdag.