Tennis

"Mentalt nedbrud" kunne ikke slå Holger Rune ud af kurs

Det danske tennistalent Holger Rune vandt sin anden gruppekamp ved Next Gen ATP Finals, selvom han undervejs havde et kortvarigt udfald.

Holger Rune var flyvende, foran 2-0 i sæt og på vej mod en sikker sejr, da der pludselig gik mentale udfordringer i maskineriet ved sæsonfinalen for de bedste spillere under 21 år.

Danskeren havde vundet 4-1, 4-2 i de første to sæt under det specielle format med bedst af fem sæt, men da Rune ikke fik udnyttet tre breakbolde ved stillingen 1-1 i tredje sæt, vendte tingene.

Det blev aldrig lige så godt, men jeg fandt en vej igennem, og det er det vigtigste

Holger Rune

Kort efter var Holger Rune selv brudt, og så var det i stedet argentineren Juan Manuel Cerundolo, der vandt tredje sæt 4-1.

- Jeg mistede fuldstændig fokus i mit serveparti bagud 1-2. Ved 1-1 var jeg lige ved at bryde ham, men spillede for passivt. Efter det fik jeg et mentalt nedbrud, hvis man kan sige det sådan, men jeg prøvede at finde fokus så hurtigt som muligt, forklarede Rune efter kampen.

Fandt tilbage i rytmen

Det lykkedes da også hurtigt det danske tennistalent at finde et niveau frem, der var nok til at sikre sejren med 4-1 i fjerde sæt. Dermed blev sejren ganske overbevisende i sidste ende.

- Jeg var klar over, at man i gruppespillet ikke kan tillade sig at tabe for meget, hvis man skal ud i at tælle sæt eller lignende, så jeg prøvede at finde tilbage i rytmen og spille som i de første to sæt.

- Det blev aldrig lige så godt, men jeg fandt en vej igennem, og det er det vigtigste. Det er godt at få en sejr inden i morgen, lød det fra danskeren.

Torsdag venter der Holger Rune et møde med Brandon Nakashima fra USA. Opgøret bliver en direkte duel om andenpladsen i gruppen, hvilket vil sikre en plads i semifinalen.

Tidspunktet for kampen er endnu ikke fastlagt, men Rune-Nakashima kan følges på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.

Et anderledes format

Formatet ved Next Gen ATP Finals adskiller sig fra de fleste andre turneringer. Der spilles bedst af fem sæt, og første spiller til fire partier vinder sættet. Ved 3-3 i et sæt spiller man tiebreak efter normale regler.

Ved 40-40 i et parti afgør næste bold partiet. Derudover er der ingen linjedommere i kampene. Det arbejde udføres elektronisk.

Otte spillere deltager i turneringen, som er inddelt i to indledende grupper, hvorfra de to bedste fra hver går til semifinalerne.