Tennis

Rune vinker farvel til endnu en landskamp

Holger Rune er ikke udtaget til den kommende Davis Cup-kamp mod Marokko.

Danmark må endnu engang stille op uden Holger Rune, der er rangeret som nationens bedste herrespiller.

Dansk Tennis Forbund oplyser, at Rune ikke er med i den kommende Davis Cup-kamp mod Marokko, fordi der er udfordringer med indrejse- og karantæneregler.

Holger Rune er ikke vaccineret, oplyser forbundet, og derfor skal han efter reglerne i ti dages karantæne ved både ind- og udrejse fra Marokko.

- Jeg havde glædet mig til igen at spille for Danmark. Men indrejsereglerne er for begrænsende for mine øvrige aktiviteter i tre til fire uger. Jeg ønsker holdet alt muligt held og lykke i kampen mod Marokko og ser frem til igen at være en del af holdet i fremtiden, siger Holger Rune i en pressemeddelelse.

Dansk Tennis Forbund har forsøgt at få en dispensation fra karantænereglerne, men det har ikke været muligt. Derfor misser Holger Rune kampen, der gælder forfremmelse til World Group I play-offs.

- Det er meget surt. Dødærgerligt at det lige er det, der kommer til at forhindre hans deltagelse, siger TV 2 SPORTs tennisekspert Michael Tauson.

Forbundet oplyser, at Holger Rune har været smittet med coronavirus, og derfor har han haft et immunitetspas. Han skal vaccineres i december, så en lignende situation ikke udspiller sig igen.

Danmarks Davis Cup-trup

  • Mikael Torpegaard
  • August Holmgren
  • Christian Sigsgaard
  • Johannes Ingildsen
  • Frederik Løchte Nielsen

Kampen mod Marokko spilles i Marrakesh den 27. og 28. november.

Holger Rune missede også den seneste Davis Cup-kamp, hvor Danmark slog Thailand 4-1.