Tennis

E-mail fra forsvunden stjerne er falsk, påstår WTA

Ifølge kinesiske statsmedier har forsvundne Shuai Peng sendt en e-mail til WTA, men WTA tror, den er falsk.

Der er stor mystik omkring den kinesiske tennisstjerne , der ikke har givet livstegn fra sig i lang tid nu.

Mandag sagde det kinesiske tennisforbund, at Shuai er i sikkerhed. Det er dog måske ikke sandheden alligevel.

Jeg er ikke forsvundet og er heller ikke i fare

Har Peng Shuai angiveligt skrevet ifølge kinesiske statsmedier

Kvindernes tennisorganisation, WTA, har i flere dage efterlyst livstegn fra den kinesiske tennisstjerne Peng Shuai, der har været forsvundet, siden hun for mere end to uger siden beskyldte en tidligere kinesisk kommunistleder for et seksuelt overgreb.

Onsdag udsendte kinesiske statsmedier en pressemeddelelse, hvori det påstås, at Shuai Peng har sendt en beroligende e-mail til WTA, men WTA tror ikke på ægtheden af den omtalte e-mail.

- Erklæringen, der i dag er udgivet af kinesiske statsmedier vedrørende Peng Shuai, forstærker kun mine bekymringer med hensyn til hendes sikkerhed og opholdssted, lyder det onsdag aften i et statement fra WTA-formand Steve Simon.

- Jeg har svært ved at tro på, at Peng Shuai rent faktisk har skrevet den e-mail, vi modtog, fortsætter Simon.

Han har i flere dage forsøgt at kontakte Peng Shuai uden held.

- WTA og resten af verden har brug for et uafhængigt og verificerbart bevis på, at hun er i sikkerhed. Jeg har gentagne gange forsøgt at nå hende via adskillige former for kommunikation, uden held, forklarer Steve Simon.

"Jeg er ikke forsvundet"

I den påståede e-mail fra Peng Shuai til WTA forklarer Peng Shuai, at hun ikke stod bag de anklager om seksuelt overgreb, som blev udsendt fra hendes profil på det sociale medie Weibo 2. november.

- Påstandene om seksuelt overgreb er ikke sande. Jeg er ikke forsvundet og er heller ikke i fare. Jeg har bare slappet af derhjemme, og alt er fint, har Peng skrevet til WTA ifølge de kinesiske statsmedier.

Men den omtalte e-mail har kun gjort WTA mere bekymret. WTA har tidligere lagt pres på Kina og opfordret til, at Peng Shuais påstande bliver behandlet med den største seriøsitet, og at hun ikke bliver censureret.

Peng Shuai var i 2011 helt oppe som nummer 14 på verdensranglisten i tennis, men det er i double, at hun har leveret sine bedste resultater på WTA Touren.

I 2014 avancerede hun til førstepladsen på verdensranglisten i double. Samme år vandt hun French Open og året før Wimbledon sammen med Hsieh Su-wei.

Megastjerne er forsvundet

Peng Shuai er langtfra den første velhavende og fremtrædende kineser, der de senere år er forsvundet. Det fik for nylig TV 2-programmet ’Kernen’ til at sætte fokus på problemet.

En af hovedpersonerne i programmet er Zhao Wei, et af Kinas rigeste og mest kendte mennesker, der både har haft succes som filmstjerne, popsanger, model og forretningskvinde.

25. august i år forsvandt hun sporløst. Dagen efter var det som om, 45-årige Zhao Wei aldrig havde eksisteret.

Det kinesiske sociale medie Weibo slettede superstjernens fanside, og på Zhao Weis egen profil blev de 85 millioner følgere mødt af tavshed.

Ingen kunne fortælle, hvor hun var, og der blev ikke givet nogen officiel forklaring på, hvad der var sket.