Tennis

Zverev dukker Djokovic og spiller sig i finale

Alexander Zverev møder Daniil Mevedev i finalen efter sin sejr over verdensetteren, Novak Djokovic.

OL-guldvinderen Alexander Zverev spiller søndag om titlen ved herrernes sæsonfinale i tennis, ATP Finals, der afvikles i italienske Torino.

Zverev slog lørdag verdensetteren Novak Djokovic 7-6, 4-6, 6-3 i en semifinale, der blev afgjort på cirka to og en halv time.

I søndagens finale skal Zverev op mod Daniil Medvedev, der tidligere lørdag slog nordmanden Casper Ruud med 6-4, 6-2 i den anden semifinale.

Medvedev er forsvarende vinder af ATP Finals, efter at han for et år siden slog østrigeren Dominic Thiem i finalen. Zverev vandt i 2018 ATP Finals efter finalesejr over Djokovic.

Både Djokovic og Zverev servede generelt stærkt i lørdagens semifinale og gav generelt meget lidt væk i egne partier.

Derfor var der også længe stillingskrig i første sæt.

Ved 5-4 tilkæmpede Djokovic sig kampens første breakbold, der samtidigt kunne have vundet ham sættet, men tyskeren lukkede den hurtigt ned og udlignede til 5-5.

I det følgende parti havde Zverev to breakbolde, men Djokovic afviste ham. I stedet blev første sæt afgjort i et tiebreak, hvor Zverev var skarpest med to vundne point i serbernes serv.

Billedet med stærke servepartier fortsatte i andet sæt, men Djokovic brød til 5-4 og udnyttede siden også sin femte sætbold i et hæsblæsende sidste parti.

Først i tredje sæt kom der lidt slinger i valsen. Zverev udnyttede sin breakbold nummer to og brød til 3-1, hvorefter begge spillere holdt deres server.

Djokovic spillede sig til en breakbold ved stillingen 2-4, men Zverev fightede sig flot på de næste par bolde og bragte sig på 5-2.

Og siden servede han også sejren i hus, efter at Djokovic havde taget et hurtigt og rent parti.