Tennis

Djokovic holder tæt om vaccination

Novak Djokovic vil stadig ikke sige noget om, hvorvidt han er vaccineret og kan deltage i Australian Open.

Serbiens verdensetter i tennis, Novak Djokovic, vil stadig ikke oplyse, om han er vaccineret, og om han agter at deltage i januars Australian Open.

Efter sit nederlag i semifinalen ved ATP Finals i Torino lørdag blev serberen igen spurgt til temaet, men svarede afvigende.

- Vi må se. Vi må bare vente og se, lød det fra Djokovic ifølge Reuters.

Han har ved flere lejligheder udtrykt sin skepsis over for vacciner – blandt andet med argumentet om, at han frygter bivirkninger, som eventuelt kan påvirke hans tennisspil.

Sagen er dog den, at staten Victoria i Australien, hvor Australian Open finder sted, har slået fast, at man kun kan komme til at deltage i Grand Slam-turneringen, hvis man er vaccineret mod coronavirus.

Så hvis Djokovic ender med at stille op i turneringen, vil det samtidig være en bekræftelse af, at han er vaccineret.

Modstander: - Det handler ikke om tennis

Hvis ikke han er vaccineret, mister han muligheden for at vinde turneringen for fjerde gang i træk og tiende gang i alt. Og samtidig når han ikke i denne omgang sin 21. grand slam-titel, der vil placere ham foran Roger Federer og Rafael Nadal i historiebøgerne.

Både Federer og Nadal er vaccineret mod coronavirus. Førstnævnte har dog meldt afbud til Australian Open, da han endnu ikke er ovre en knæskade.

Djokovic' overmand i Torino lørdag, tyskeren Alexander Zverev, blev også spurgt til kravet om vaccination i Australien. Han var klar i spyttet.

- Vi besøger et andet land. Det handler ikke om tennis, sagde Zverev.

- Det handler om den virus, som florerer. Vi er nødt til at følge reglerne og anbefalingerne. Jeg håber, han (Djokovic, red.) vil kunne spille.

Zverev møder søndag klokken 17 Daniil Medvedev i finalen ved ATP Finals.