Tennis

Kinesisk tennisstjerne giver lyd fra sig efter forsvinden

Peng Shuai, der har været forsvundet, har fortalt IOC's præsident, at hun er i sikkerhed og har det godt.

Den forsvundne kinesiske tennisspiller Peng Shuai har nu givet lyd fra sig.

I et videoopkald søndag med Den Internationale Olympiske Komités (IOC) præsident, Thomas Bach, har Peng Shuai fortalt, at hun er i sikkerhed, og at hun har det godt.

Det oplyser IOC ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Hun forklarede, at hun er i sikkerhed og har det godt i sit hjem i Beijing, men ønsker respekt for sit privatliv lige nu, skriver IOC i en udtalelse ifølge Reuters.

- Derfor ønsker hun at bruge sin tid med venner og familie lige nu. Uanset hvad vil hun fortsat være involveret i tennis, sporten hun elsker så højt.

Virkede afslappet

Finske Emma Terho, der er en del af IOC's atletkommission, deltog også i videoopkaldet med Peng Shuai og var lettet over at se, at kineseren havde det godt.

- Hun virkede afslappet. Jeg tilbød hende vores støtte, og at vi kunne kontaktes når som helst, hvis hun ønsker det, hvilket hun selvfølgelig var glad for, siger Emma Terho ifølge nyhedsbureauet dpa.

Peng Shuai er siden starten af november ikke blevet set offentligt eller har udtalt sig offentligt, efter at hun på et kinesisk socialt medie fremsatte anklager mod en tidligere højtstående politiker i Kina om seksuelle overgreb.

I denne weekend er der af kinesiske statsmedier blevet frigivet billeder og videooptagelser af Peng Shuai, hvor hun dog ikke har udtalt sig, ligesom det ikke er blevet bekræftet, at billederne og videoerne er fra nu.

Stort pres på Kina

Sagen har fået hele tennisverdenen til at stå sammen og kræve svar fra Kina. WTA har tidligere understreget, at forbundet er klar til at droppe alle turneringer i Kina på grund af usikkerheden omkring Peng.

Også FNs menneskerettighedskontor, den amerikanske regering og alverdens tennisstjerner har været ude og lægge pres på Kina.

For eksempel valgte Novak Djokovic at true Kina med at trække sig fra alle kinesiske turneringer.

Den 35-årige tennisspiller beskrev i et opslag på det sociale medie Weibo 2. november, hvordan hun gennem en årrække var blevet tvunget til at have sex med den nu pensionerede politiker Zhang Gaoli.