Tennis

Tennisforbund lancerer striksere toiletregler

ATP strammer fra 2022 reglerne for toiletbesøg, som frem over skal klares på maksimalt tre minutter.

Det er snart slut med lange toiletbesøg for de bedste mandlige tennisspillere.

Fra 2022 bliver der således indført striksere regler for, hvor mange gange og hvor længe spillerne må smutte på toilettet i løbet af kampene.

Det skriver både Reuters og AFP mandag, og sidstnævnte tilføjer, at oplysningerne er bekræftet af ATP, der arrangerer professionelle turneringer i hele verden.

Ifølge de nye regler må hver spiller tage én toiletpause på maksimalt tre minutter i løbet af en kamp. Og tiden starter, når spilleren træder ind på toilettet for at tage højde for de forskellige afstande og faciliteter på anlæggene.

Derudover får spillerne yderligere to minutter per kamp til at skifte tøj.

Toiletpauserne skal som nu tages mellem sættene.

Græker har taget lange pauser

Ifølge de nuværende regler kan spillerne tage én toiletpause i kampe, hvor man spiller bedst af tre sæt, og to pauser i kampe hvor man spiller bedst af fem sæt.

Der er ingen tidsbegrænsninger, hvilket har givet adskillige eksempler på spillere, der tager lange pauser. Blandt andet i situationer, hvor det taktisk har givet mening - for eksempel for at bryde modstanderens rytme efter et tabt sæt.

Græske Stefanos Tsitsipas har flere gange været i vælten for at holde lange toiletpauser. Han har forsvaret sig med, at han sveder mere end gennemsnittet og derfor er nødt til at skifte tøj oftere.

Den tidligere verdensetter Andy Murray langede tidligere på året ud efter Tsitsipas, som havde taget to toiletpauser - på syv og otte minutter - i et indbyrdes møde i US Open, som grækeren vandt i fem sæt.

Tsitsipas, der er nummer fire på verdensranglisten, har som modsvar til kritikken af hans toiletbesøg henvist til, at han blot følger de gældende regler - som altså snart bliver lavet om.