Tennis

Blodvabel fik Rune til at trække sig

En skade betød, at Holger Rune var nødsaget til at trække sig fra sæsonens sidste turnering.

Holger Runes sæson er ved vejs ende. Og den sluttede ikke på den sjoveste note tirsdag.

Det danske tennistalent trak sig nemlig fra sæsonens sidste turnering. I andet sæt af førsterundekampen mod Andrea Arnaboldi ved Challenger-turneringen i Bari gik danskeren op til nettet og sagde tak for kampen.

Det var på Tv-billederne svært at se, hvorvidt det var en skade, der fik Rune til at trække stikket. Nu forklarer Holger Runes mor og agent, Aneke Rune, i en SMS til TV 2 SPORT, hvorfor kampen blev afbrudt før tid.

- Han har en blodvabel under foden, som der blev suget ret meget blod ud af i sidste uge. Holger ville gerne prøve sig af her i Bari, men han kunne ikke bevæge sig optimalt, lyder forklaringen, der dog ikke var den mest fordelagtige ifølge Rune-lejren:

- Det var ikke helt optimalt under en turnering at suge blod ud, da der er en infektionsrisiko. Så vi er ikke helt tilfredse med, det blev gjort, men omvendt skulle det jo bare gøres.

Fuld af optimisme

Det 18-årige tennistalent hænger dog ikke med næbet på grund af skaden.

- Holger er fuld af optimisme. Foden kræver bare en uges helt ro, så den kan hele. Men vi ville hellere prøve end at fortryde, forklarer Aneke.

Turneringen var Runes sidste i denne sæson, hvorfor det helt store sæsonmål om at træde ind i top-100 ikke bliver realiseret.

Nu står den på ferie, inden Rune igen skal i gang med at træne.

Holger Runes næste sæson starter efter alt at dømme i Australien i januar 2022, hvor der er gode muligheder for at få danskeren med i Australia Opens hovedturnering. Lige nu er Runes ranglisteplacering nemlig nok til at være direkte med i main draw.