Tennis

Djokovics far indikerer afbud til Australian Open

Kravet om vaccine for at deltage i Australian Open kan meget vel afholde Novak Djokovic fra at deltage.

Årets første grand slam-turnering i tennis, Australian Open, har de seneste tre gange, og ni gange i alt, haft den serbiske stjerne Novak Djokovic som vinder.

Men skal man tro hans far, Srdjan Djokovic, bliver 2022-udgaven i januar, formentlig uden sønnikes deltagelse.

Det skyldes kravet om coronavaccination for at deltage i turneringen.

- Når det handler om at blive vaccineret eller ej, så er det hver enkelts personlige ret at vælge, om man vil vaccineres. Ingen har ret til at træde ind i ens intimsfære, siger Srdjan Djokovic til serbiske TV Prva ifølge Reuters.

- Under denne form for afpresning vil Novak formentlig ikke deltage. Jeg ville ikke gøre det, hvis det var mig. Og han er min søn, så du kan selv vurdere mit udsagn.

Endnu har spilleren selv ikke meldt noget officielt ud, men senest ved sæsonfinalen tidligere på måneden nægtede han at udtale sig om emnet.

Hvis ikke han er vaccineret, mister han muligheden for at vinde turneringen for fjerde gang i træk og tiende gang i alt. Og samtidig når han ikke i denne omgang sin 21. grand slam-titel, der vil placere ham foran Roger Federer og Rafael Nadal i historiebøgerne.

Både Federer og Nadal er vaccineret mod coronavirus. Førstnævnte har dog meldt afbud til Australian Open, da han endnu ikke er ovre en knæskade.

Australian Open indledes 17. januar Melbourne.