Tennis

Holger Rune er direkte inde i Australian Open

For første gang i karrieren er 18-årige Holger Rune sikret en Grand Slam-plads uden at skulle gennem kvalifikationen.

Han nåede akkurat ikke målet om at komme ind i verdens top-100, men hans placering er alligevel nok til at nå et andet stort mål.

Holger Rune er nummer 103 på verdensranglisten, og den placering er nok til at få direkte adgang til årets første Grand Slam-turneringen, Australian Open.

Det fremgår af den officielle deltagerliste.

Blot fire navne står længere nede på listen end Holger Rune, så han har altså lige akkurat klemt sig ind i hovedturneringen.

Var det ikke lykkedes, skulle den 18-årige dansker igennem kvalifikationsturneringen i Melbourne.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Holger Rune, men hans mor og manager skriver i en SMS:

- Det kan ikke blive en meget bedre start på året for Holger end at stå direkte i main draw i Australian Open som 18-årig. Han fortjener det 100 procent, skriver Aneke Rune.

Damesinglespilleren Clara Tauson slipper ligeledes for kvalifikationsturneringen, da hun som verdensranglistens nummer 44 også er sikret direkte adgang.

Grand Slam-debut i 2021

Det var netop en kvalifikationsturnering, der sikrede Holger Rune Grand Slam-debut i 2021. Her gav tre sejre i træk adgang til US Open i august, hvor det efter lodtrækningen stod klart, at han skulle op mod ingen ringere end verdensranglistens suveræne etter, Novak Djokovic fra Serbien.

Førsterundekampen endte i et relativt sikkert nederlag, men danskeren vandt faktisk andet sæt efter tiebreak.

- Det er så velfortjent, at Holger Rune er klar til Australian Open, som han har knoklet så hårdt for i denne sæson med masser af turneringer og rejser verden rundt. Og så er det imponerende, at Holger er en af de yngste tennisspillere i verden, som kommer direkte ind i stor Grand Slam-turnering, siger TV 2 SPORTs tennisredaktør Henrik Jensen.

- Det må give ham et kæmpe rygstød og masser af selvtillid, at han kan forberede sig på en ny sæson, hvor han ved, at han er med blandt verdens bedste tennisspillere, når Australian Open begynder midt i januar.

370 pladser op på ranglisten

Holger Rune startede 2021 helt nede som nummer 473 på verdensranglisten.

Det er blevet til mere end 100 tenniskampe for danskeren i årets løb, hvor de 73 er blevet vundet.

Han har endnu sin første turneringssejr til gode på den store ATP Tour, men på ATP Challenger-niveau er det blevet til fire titler. Disse giver også point til verdensranglisten, som altså har været kraftigt medvirkende til himmelflugten på ranglisten.

Djokovic på listen - Williams ikke med

/ritzau/

Verdensetteren Novak Djokovic ser ud til at stille op til et titelforsvar i Australien trods storuvished.

Den 34-årige serber fremgår således af deltagerlisten. Djokovic har vundet turneringen ni gange - inklusive de seneste tre udgaver.

Samtidigt slår det australske tennisforbund, Tennis Australia, fast, at kun spillere, der er vaccinerede mod covid-19, eller personer, som er undtaget, kan være med i turneringen.

Djokovic har gennem længere tid nægtet at afsløre sin vaccinestatus.

- Vi kan bekræfte, at alle, der kommer til Australie, til tennisturneringer, vil blive mødt af strenge restriktioner fra landets sundhedsmyndigheder.

- Disse inkluderer et certificeret bevis på vaccination eller en gyldig medicinsk undtagelse, der er godkendt af de australske sundhedsmyndigheder, skriver Tennis Australia ifølge australske ABC.

Hos kvinderne er den syvdobbelte Australia Open-vinder Serena Williams til gengæld ikke med.

Hun blev i slutningen af november meldt klar til turneringen. Men efter en skadesplaget periode er den 40-årige amerikaner altså ikke på listen over deltagere.