Tennis

Tauson vil ikke håbe på held - opdraget til at møde de bedste

Med sin placering som nummer 44 i verden er danske Clara Tauson garanteret en plads i hovedturneringen ved årets første Grand Slam i Australien.

Der er garanti for dansk deltagelse, når Grand Slam-turneringen Australian Open løber af stablen fra 17.-30. januar 2022.

19-årige Clara Tauson deltager for første gang i karrieren, efter hun i indeværende år deltog for anden gang i French Open, mens hun fik debut i de to resterende Grand Slams, Wimbledon og US Open.

Jeg håber ikke på, at jeg møder en ”lucky looser” eller et wildcard

Clara Tauson

Ved sidstnævnte Grand Slam var Tauson alt andet end heldig med lodtrækningen, da verdensetteren Ashleigh Barty allerede i anden runde stod på modsatte side af nettet. Og selvom danskeren håber på lidt lettere modstand i Australien, er hun forberedt på et lignende scenarie.

- Nu har jeg ikke været heldig med mine lodtrækninger, så jeg kan ikke gå og håbe på, jeg får en god lodtrækning. Jeg kan jo godt lide at spille imod de gode spillere, og nu har jeg fået gode erfaringer i 2021 i Grand Slams og fået lov til at spille på nogle store baner mod rigtig dygtige spillere.

- Så hvis jeg skulle løbe ind i en af dem, må jeg jo bare gøre mit bedste og tro på, jeg rent faktisk kan vinde. For jeg føler, jeg har spillet til at være med. Selvfølgelig har de mere erfaring og er sikkert også bedre end mig på deres bedste dage, men man ved jo aldrig, om de har en dårlig dag, siger Clara Tauson til TV 2 SPORT.

Opdraget til at møde de bedste

Der er endnu ikke trukket lod til årets første Grand Slam, men Tauson lægger ikke skjul på, at hun håber på at spille sig forbi de første par runder.

Samtidig er hun dog bevidst om, at hun kan trække alle i første runde, når hun ikke er seedet. Men faktisk er det ikke noget, der gør så meget, for hun kan godt lide at måle sig mod de bedste tidligt i turneringer.

- Det er sådan, jeg er blevet opdraget. Jeg håber ikke på, at jeg møder en ”lucky looser” eller et wildcard. Jeg håber på at spille imod de allerbedste. Der er ikke nogen nemme kampe, men der er forskel på en kvalifikationsspiller og Ashleigh Barty på verdens største bane.

- Så jeg tager det, som det kommer, men det har altid været mit mindset. Selv i Danmark har jeg altid villet spille imod de ældre piger og de rigtig gode, så det er sådan, jeg altid har været og bliver ved med at være, siger Tauson.

Sidste år var hun med i kvalifikationen til Australian Open, men tabte i første runde til Katarina Zavatska fra Ukraine.

Dengang lå danskeren blot nummer 152 i verden, og siden har hun både vundet to WTA-titler og spillet sig ind i top-50 på verdensranglisten.