Tennis

Her vil Tauson forbedre sig i 2022

At få en bedre serv er et af Clara Tausons fokuspunkter frem mod 2022-sæsonen.

19-årige Clara Tauson har haft et imponerende 2021.

Det danske tennistalent har vundet to WTA-titler og er strøget direkte ind i top-50 på verdensranglisten.

Meget er altså blevet gjort rigtigt, men det er langt fra ensbetydende med, at Tauson føler sig færdigudviklet. Når kalenderen siger 2022, skal hun sammen med sit trænersetup fokusere på flere forskellige ting.

- Alt skal selvfølgelig forbedres hele tiden. Jeg prøver at få mere ud af min serv, som man også har kunnet se over året, at det er blevet bedre og bedre. Jeg prøver at serve hårdere og få lidt mere ud af den. Men der er ikke noget specifikt ellers.

- Det er sådan lidt overall af mit spil, der skal finpudses. Ellers en hel masse i fitness, hvor jeg allerede har fået løbet en del. Der bliver lagt meget arbejde i det, men der er ikke én eller to specifikke ting, vi går og arbejder helt vildt med, fortæller Tauson til TV 2 SPORT.

Clara Tauson er den næstyngste spiller i top-50 på verdensranglisten, hvor danskeren ligger nummer 44. 17-årige Gori Gauff er nummer 22.

Tausons plads på verdensranglisten ved årets udgang

 • 2021: 44
 • 2020: 152
 • 2019: 267
 • 2018: 863
 • 2017: 938

'Han er en stor del af successen'

Ambitionen om at udvikle sig på forskellige punkter er naturligvis et projekt, der kører sammen med Olivier Jeunehomme.

Den 49-årige belgier er Tausons træner, og han har formået at udvikle på danskerens spil midt i sæsonen. Noget, der glæder Clara Tauson, som har meget ros til overs for sin træner.

- Vi har lagt utrolig meget hårdt arbejde i det de sidste to år, synes jeg. Og han (træneren, red.) er selvfølgelig en stor del af succesen. Han presser mig og får mig til at træne en masse ting, selv hvis vi er i turneringen, så er der stadig fokus på udviklingen. Det er stadig en stor del af det, at jeg skal udvikle mig, og jeg tror også, man kan se, at jeg har ændret mig på nogle ting i løbet af året.

Clara Tausons 2021

Clara Tauson har klaret sig forrygende i 2021 og er strøget op ad WTA's verdensrangliste. Det er sket via denne statistik:

 • 58 kampe
 • 43 sejre
 • 15 nederlag

Clara Tauson har dermed vundet 74 procent af sine kampe i 2021.

Det blev til fem turneringssejre:

 • Luxembourg Open, WTA250 (september)
 • Chicago, WTA125 (august)
 • Lyon, WTA250 (marts)
 • Altenkirchen, Tyskland, ITF $25.000 (februar)
 • Fujairah, Forenede Arabiske Emirater, ITF $25.000 (januar)

Kilde: WTAtennis.com

- De fleste vil måske ikke rette sådan nogle ting i midten af et tennisår, men der er ikke meget tid her, når sæsonen er slut, så vi har formået at gøre det i løbet af de sidste to år og fået finpudset en masse ting - rettet server, forhånd og så videre. Det, tror jeg, har været rigtig vigtigt, at vi har haft fokus på udviklingen og ikke kun, om jeg vinder eller taber. En gang imellem må man også tage en pause, få trænet og mærke, man har det godt. Det synes jeg, han er rigtig god til.

Det næste på Clara Tausons kalender er en tur til Australien, hvor hun for første gang skal deltage i Australian Open som seniorspiller.

Turneringen begynder 17. januar, men hun rejste allerede til Australien 1. juledag