Tennis

- Holger Rune skal vokse mentalt for at få succes

Holger Rune skal blive endnu mere moden i sit spil de næste par år, mener hans tennistræner.

Tennisspilleren Holger Rune skal forbedre sin mentalitet, hvis han vil gå hele vejen og nå verdenstoppen.

Det fortæller danskerens træner, Lars Christensen, efter at 18-årige Holger Rune i 2021 har taget et spring på næsten 400 pladser på verdensranglisten til en placering som nummer 103.

Hans spil og alt andet er til at få succes, men han skal vokse mentalt

Lars Christensen

Det sker i et interview med ATP Tourens hjemmeside.

- Det har været en hård overgang fra junior- til seniorspiller.

- Han har virkelig arbejdet hårdt for at få den dimension på og være moden i sin personlighed og sit spil, så han hænger på, når det er svært. Det arbejder vi hårdt på, siger Lars Christensen.

- I mine øjne er det en af de helt store ting, der skal udvikles inden for det næste år eller to, hvis han virkelig vil have succes, siger tennistræneren.

Er langsomt på vej

Ifølge Lars Christensen, der har arbejdet med Holger Rune siden de helt unge år, har den danske teenager alle forudsætninger for at få en stor karriere.

- Hans spil og alt andet er til at få succes, men han skal vokse mentalt. Alle kampene på topniveau handler om at sammensætte blokke (med godt spil, red.), og vi er langsomt på vej.

- Vi har haft nogle målsætninger, og dem har vi nået undervejs, så jeg er sikker på, at vi gør det rigtige. Han vil det så meget, siger Lars Christensen.

Holger Rune er i denne uge rejst til Australien, hvor han i begyndelsen af 2022 skal deltage i grandslam-turneringen Australian Open. Turneringen spilles fra 17. til 30. januar.